Το αρχηγείο του Κινέζικου Στρατού!!! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χονγκ Κονγκ:
Το εντυπωσιακό αρχηγείο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) στο Χονγκ Κονγκ

H Κίνα κατασκεύασε στο Χονγκ Κονγκ, ένα από τα πιο εντυπωσιακότερα αρχηγεία στον κόσμο. Το κτίριο που ξεχωρίζει από το κόκκινο φωτεινό αστέρι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, βρίσκεται πολύ κοντά στον ουρανοξύστη της Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής, στο οικονομικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ. Η επιλογή του τόπου δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία καθώς είναι μια προφανή επίδειξη εθνικής και στρατιωτικής κυριαρχίας της Κινέζικης κυβέρνησης σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου που διατηρεί εν μέρη σημαντικά προνόμια αυτονομίας.


REUTERS/Bobby Yip

Το Χονγκ Κονγκ είναι σημαντικός λιμένας της Κίνας, πρώην Βρετανική αποικία έως το 1997 οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κίνα. Από τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ γινόταν και συνεχίζεται σήμερα να διενεργείται, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Κίνας. Σήμερα κυβερνάται ως ειδική διοικητική περιοχή κατά τον βασικό νόμο του Χογκ Κονγκ. Υπό τον όρο της σινοβρετανικής κοινής Διακήρυξης, η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χογκ Κογκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047 γεγονός που το επιβάλλουν περισσότερο οικονομικοί λόγοι. Έτσι υπό την πολιτική «μια χώρα, δύο συστήματα», η αυτονομία αφορά το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική, τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες, τις διεθνείς αθλητικές ομάδες του, τους νόμους μετανάστευσης, ενώ η Κίνα θα αντιπροσωπεύει το Χονγκ Κονγκ διπλωματικά και στρατιωτικά.

Αύριο Παρασκευή, 1η Αυγούστου είναι μια σημαίνουσα μέρα για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας (PLA), καθώς συμπληρώνονται 87 χρόνια από την ίδρυση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tουρκόφωνοι ισλαμιστές ξεσηκώθηκαν στην Κίνα

Τα 7 σημεία της ελληνοκινεζικης στρατιωτικής συνεργασίας

Κινέζικες Επενδύσεις στο Αφγανιστάν εν μέσω Βίαιων Συγκρούσεων!