Η Ευρωπαϊκή αποστολή του F-22 σ’ενα ινφογράφημα!

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει δημοσιεύσει ενα ινφογράφημα σχετικά με το F-22 Raptor καθώς το αεροσκάφος βρισκεται στην πρώτη του Ευρωπαϊκή αποστολή.

Ακόμα κι αν το γράφημα είναι αρκετά απλό,  παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το 5η γενιάς μαχητικό και της αποστολής του στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το βασικό «πακέτο» περιλαμβάνει τέσσερα F-22, ένα C-17 και 60 προσωπικό. Λιγότερο προσωπικό απ’ οτι θα περίμενε κανείς για το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ σε λειτουργία.

Το F-22 Raptor είναι χαμηλής παρατηρησιμότητας. Η κύρια αποστολή του είναι η αεροπορική υπεροχή αλλά είναι ικανό να αναλάβει και άλλες αποστολές όπως βομβαρδισμού και ηλεκτρονικού πολέμου. Το F-22 αυτή τη στιγμή αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δύο από τα τέσσερα F-22 που ανήκουν στην 95η FS έφτασαν σήμερα στην Πολωνία, για εκπαίδευση με την Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Θα επιστρέψουν στο Spangdahlem στη Γερμανία, εντός των προσεχών ημερών. Διαβάστε: Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες F-22, στην Πολωνία για πρώτη φορά!

Το αεροσκάφος αναμένεται για εκπαίδευτικούς σκοπούς και σε άλλες αεροπορικές βάσεις στην ανατολική Ευρώπη μέχρι την επιστροφή του στη βάση Tyndall, στη Φλόριντα, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγη – The Aviationist/Wikipedia
Μετάφραση/Απόδοση – OnAlert