Το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο Patriot εναντίον drone

Ένα ακόμη drone, προερχόμενο από τη Συρία, κατέρριψαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, μία ημέρα μετά τις δεσμεύσεις του Βενιαμίν Νετανιάχου ότι το Τελ Αβίβ δεν θα «λάβει δράση» εναντίον της Δαμασκού.

«Ένας πύραυλος, τύπου Patriot, εκτοξεύθηκε εναντίον μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο προσέγγιζε το Ισραήλ, προερχόμενο από συριακό έδαφος» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά, ο ισραηλινός στρατός.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία περίοδο έντονης πολεμικής δραστηριότητας, η οποία καθιστά εξαιρετικά περίπλοκη την κατάσταση στη Συρία. Χθες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα «λάβει δράση» εναντίον της Δαμασκού, ενώ κάλεσε τη Μόσχα να παρέμβει υπέρ της αποχώρησης των ιρανικών δυνάμεων από το έδαφος της Συρίας.

Η ένταση κλιμακώθηκε σημαντικά στις 10 Μαΐου, όταν η ισραηλινή αεροπορία έπληξε δεκάδες ύποπτους στόχους του Ιράν στη Συρία, ως απάντηση στην εκτόξευση πυραύλου εις βάρος θέσεων του ισραηλινού στρατού, στα αμφιλεγόμενα εδάφη των Υψιπέδων του Γκολάν.

Η Συρία καταδίκασε την ενέργεια του Τελ Αβίβ, κάνοντας λόγο για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, ενώ η Τεχεράνη απηύθυνε έκκληση για απάντηση στην «ισραηλινή επιθετικότητα». Από την πλευρά του, το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι αυξάνει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία, προκειμένου να επιτεθεί στην ίδια.

Πηγή: Sputnik