OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ζητά συγγνώμη από την Βουλγαρία για τον θάνατο ενός εργαζομένου του ΟΗΕ στην Γάζα από ισραηλινά πυρά

24/04/2025 - 20:41
Ισραήλ - Γάζα

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter

Ένας Βούλγαρος υπήκοος, που εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη και που έχασε τη ζωή του τον Μάρτιο στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε από τα πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ, με βάση τα προκαταρκτικά ευρήματα εσωτερικής έρευνας.

Η Σόφια ανακοίνωσε ότι «έλαβε επίσημη συγγνώμη από το Ισραήλ» για τον θάνατο αυτού του Βούλγαρου υπηκόου. Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών «ζήτησε σθεναρά να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοιες τραγωδίες» και η προστασία των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα πρέπει «να είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Στις 19 Μαρτίου, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός Βούλγαρου εργαζομένου σε έκρηξη σε κτίριο του Γραφείου του ΟΗΕ για υπηρεσίες υποστήριξης προγραμμάτων (UNOPS) στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Άλλοι έξι εργαζόμενοι (από τη Γαλλία, τη Μολδαβία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ένας Παλαιστίνιος) τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε δηλώσει «βαθιά συγκλονισμένος και σοκαρισμένος» και ζήτησε να διεξαχθεί «πλήρης έρευνα» για τον βομβαρδισμό.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε αρχικά την ευθύνη, αλλά το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «οι συνθήκες του συμβάντος ήταν υπό διερεύνηση».

«Με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, η έρευνα δείχνει ότι ο θάνατος προκλήθηκε από πυρά τανκς από στρατιώτες του (στρατού) που επιχειρούσαν στην περιοχή», ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, λέγοντας ότι «λυπάται για αυτό το σοβαρό περιστατικό».

«Το κτίριο στοχοποιήθηκε λόγω υποψίας εχθρικής παρουσίας και δεν αναγνωρίστηκε από τις δυνάμεις ως εγκατάσταση του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός «εκφράζει τη λύπη του για αυτό το σοβαρό περιστατικό και συνεχίζει να διεξάγει ενδελεχή έρευνα προκειμένου να αντλήσει επιχειρησιακά διδάγματα και να αξιολογήσει πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον», τόνισε η σημερινή ανακοίνωση.

Στις 24 Μαρτίου, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες κατηγόρησε για την επίθεση στο κτίριο αυτό του ΟΗΕ «ένα ισραηλινό άρμα μάχης» και ανακοίνωσε μείωση του αριθμού του διεθνούς προσωπικού στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Κυριακή, σε μια άλλη εσωτερική στρατιωτική έρευνα, ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε επίσης «επαγγελματικό παράπτωμα», «ανυπακοή» και «παρανοήσεις» κατά τη διάρκεια πυροβολισμών που σκότωσαν 15 Παλαιστίνιους γιατρούς στις 23 Μαρτίου στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Γι αυτό το περιστατικό ανακοίνωσε την απόταξη ενός αξιωματικού.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΟΗΕ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert