OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Το σχέδιο του Ζαμίρ για τη Γάζα: Σχεδόν 100.000 στρατιώτες των IDF θα «κατακτήσουν» την πόλη

18/08/2025 - 11:25
IDF - Αντιστράτηγος Ζαμίρ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (Israel Defence Forces – IDF) Αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ έχει καθορίσει την κλίμακα των χερσαίων δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στη νέα επιχείρηση της πόλης της Γάζας, αναφέρει ο ισραηλινός ιστότοπος Walla σήμερα Δευτέρα, 18/8/2025.

Πριν παρουσιαστεί το σχέδιο στον υπουργό Άμυνας την Τρίτη, αποφασίστηκε ότι πολλές ομάδες μάχης μεγέθους ταξιαρχίας, αποτελούμενες από τουλάχιστον 80.000 στρατιώτες, θα περικυκλώσουν και θα κατακτήσουν την πόλη της Γάζας για να καταστρέψουν τις βασικές τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς και τα κύρια κυβερνητικά κτίρια που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

«Αυτό είναι ένα ευρύ σχέδιο που θα κοστίσει βαρύ τίμημα από τη Χαμάς, αλλά ενέχει επίσης μεγάλους κινδύνους για τις δυνάμεις των IDF», δήλωσε στρατιωτική πηγή εξοικειωμένη με τις προετοιμασίες για την επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, όπως γράφει η Jerusalem Post.

Ο ισραηλινός στρατός δεν θα περιμένει εβδομάδες, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές στον Walla. Τις επόμενες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις, συνοδευόμενες από την αεροπορία, θα αρχίσουν να κινούνται προς νέες περιοχές για να αυξήσουν την πίεση στη Χαμάς.

Ο αντιστράτηγος Ζαμίρ επισκέφθηκε τη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Νότιας Διοίκησης Γιανίβ Ασόρ και τον επικεφαλής του Κλάδου Επιχειρήσεων Ιτζίκ Κοέν, για να αναλύσει το σχέδιο και να αποκτήσει περαιτέρω γνώσεις σχετικά με τη στρατηγική μάχης και την επιχειρησιακή λογική πριν λάβει αποφάσεις.

«Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ήθελε να αισθανθεί το έδαφος, να δει τα πράγματα από πρώτο χέρι, να κατανοήσει τις διαδρομές κίνησης και τις μεθόδους μάχης και να ακούσει από τους διοικητές που ηγούνται της μάχης πώς φαίνεται μέσα από τα μάτια τους πριν λάβουν κρίσιμες αποφάσεις», ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Σε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών, ο Ζαμίρ τόνισε ότι οι χερσαίες δυνάμεις θα φτάσουν σε περιοχές όπου οι IDF δεν έχουν ακόμη επιχειρήσει.

Αυτό θα απαιτήσει ευκρίνεια, ακρίβεια και πληρότητα, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και την προστασία των δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του επιτελείου έδωσε εντολή ο σχεδιασμός και οι δραστηριότητες στο έδαφος να ευθυγραμμιστούν στενά με τις συστάσεις του Αρχηγείου Αγνοουμένων και Ομήρων των IDF.

Ένα άλλο βασικό σημείο που τόνισε ο Ζαμίρ ήταν ότι η χερσαία επιχείρηση δεν πρέπει να ξεκινήσει πριν μετακινηθεί ο παλαιστινιακός πληθυσμός – κάτι που δεν θα συμβεί μέχρι να δημιουργηθεί το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επιπλέον, ο αρχηγός του επιτελείου διευκρίνισε στους διοικητές την ανάγκη να αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Merkava, των ΤΟΜΠ Namer και των τεθωρακισμένων οχημάτων Eitan, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επιθετικούς ελιγμούς.

Ο Ζαμίρ έδωσε εντολή για τη διάθεση ειδικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού προσωπικού, για επικοινωνίες για τον συγχρονισμό όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση στον αέρα, στη θάλασσα και στο έδαφος.

Πηγή: Jerusalem Post

Tags: IDFΓΑΖΑΕΓΙΑΛ ΖΑΜΙΡΙΣΡΑΗΛ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert