To «τραβά στα άκρα» ο Λαβρόφ: Η Ρωσία απειλεί την ΕΕ με διακοπή διπλωματικών σχέσεων

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η τελευταία την πλήξει με οδυνηρές οικονομικές κυρώσεις, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του υπουργείου.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση δέχονται νέα πίεση εξαιτίας της σύλληψης και της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία τροφοδότησε συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε πως η κυβέρνηση της Ρωσίας γίνεται όλο και πιο αυταρχική και δεν δείχνει καμία ανεκτικότητα στη δημοκρατική κυριαρχία του νόμου (σ.σ. στο κράτος δικαίου) προειδοποιώντας πως ένας νέος γύρος κυρώσεων είναι μία πιθανότητα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες χαρακτηριστικά πως οι Ρώσοι «είναι αμείλικτοι», μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα όπου πήγε για να ζητήσει την απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters