Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποκαλύπτει δοκιμές βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στη Γεωργία

Ένα βιοϊατρικό εργαστήριο που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ στη Γεωργία μπορεί να έχει διεξάγει έρευνες για βιολογικά όπλα με το πρόσχημα δοκιμής φαρμάκων, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 άτομα, ανέφερε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

Το Κέντρο Έρευνας για τη Δημόσια Υγεία του Richard Lugar λειτουργεί κοντά στην Τιφλίδα από τον Αύγουστο του 2013. Ένας πρώην Γεωργιανός Υπουργός, πριν από πολύ καιρό, ισχυρίστηκε ότι έλαβε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν και που περιγράφουν λεπτομερώς το έργο αυτού του Κέντρου.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Πέμπτη ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι μπορεί να έχει γίνει μια δοκιμή όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο Ιγκόρ Κρίριλοφ, διοικητής του ρωσικού στρατιωτικού κλάδου υπεύθυνος για την υπεράσπιση στρατευμάτων από ακτινολογικά , χημικά και βιολογικά όπλα, δήλωσε πως, Τα έγγραφα καταγράφουν τους θανάτους 73 ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποδεικνύοντας μια δοκιμασία «πολύ τοξικών χημικών ουσιών ή βιολογικών παραγόντων με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Περισσότερα σε λίγο

Πηγή : RT