TORK : Η σύγχρονη τορπίλη του Ερντογάν πέρασε επιτυχώς την πρώτη της δοκιμή – ΦΩΤΟ

Η εταιρεία ΑSELSAN συνεχίζει την ανάπτυξη της τορπίλης Hard-Kill, την Torpedo TORK αμυντικής χρήσης, που αναμένεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα υποβρύχια όπλα πολύ σύντομα στο μέλλον.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πιο αποτελεσματική άμυνα κατά της απειλής της τορπίλης για τα υποβρύχια και τα πλοία είναι ο συνδυασμός soft-kill και hard-kill οπλικών συστημάτων και γι’αυτόν τον λόγο εργάζεται για την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών εδώ και καιρό.

Ήδη στο πεδίο των δοκιμών έχουν δοκιμαστεί τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, όπως το σύστημα πρόωσης, το σόναρ και οι αισθητήρες εντοπισμού, ώστε η τορπίλη να αποτελέσει το πιο αποτελεσματικό μέσο άμυνας κατά των επιθέσεων εναντίων πλοίων επιφανείας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού από τορπίλες.

Οι δοκιμές σε πρώτο στάδιο έχουν στεφθεί με επιτυχία και για πρώτη φορά η τουρκική αμυντική βιομηχανία ισχυρίζεται πως ξεπέρασε τον εαυτό της.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει το λογισμικό και το προηγμένο τεχνολογικό σύστημα ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της τορπίλης, ενός οπλικού συστήματος αμιγώς τουρκικής κατασκευής και παραγωγής. 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από : NTV