Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας βορειοανατολικά της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια κηδείας στο Μποχρόζ, σύμφωνα με την αστυνομία και τον δόκτορα ‘Αχμεντ αλ-Αζάουι του νοσοκομείου της πόλης Μπακούμπα στην επαρχία Ντιγιάλα.
Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους που παρευρίσκοντο στην κηδεία ενός μέλους της σουνιτικής πολιτοφυλακής Σάχουα, η οποία μάχεται κατά της Αλ Κάιντα. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε χθες από φυσικά αίτια.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι συνεχίζονται οι μάχες των ανδρών της αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη των τοπικών φυλών, εναντίων ομάδων ανταρτών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και έχουν καταλάβει τη Φαλούτζα.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαταλάβουν την Παρασκευή δύο συνοικίες του Ραμάντι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν τη Φαλούτζα η οποία απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη.

Οι άνδρες του «Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ)» κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα τη Φαλούτζα και πολλές συνοικίες του Ραμάντι, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μια οργάνωση η οποία συνδέεται με τη Αλ Κάιντα θέτει υπό τον έλεγχό της αστικές περιοχές μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, το 2003.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλ Κάϊντα: Νέα μέτωπα απειλούν Ιράκ Συρία