Ο Ερντογάν καλύπτει τον Οζέλ

Kαλύπτει πλήρως τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ που αντιμετωπίζει σκληρή κριτική από τον τουρκικό τύπο για διάφορα ,ο πρωθυπουργός Ερντογάν.Η  Hurriyet αναφέρει ότι ο κ.Ερντογάν καλύπτοντας πλήρως τον τούρκο  Α/ΓΕΕΘΑ Νετζντέτ Οζέλ που αντιμετωπίζει σκληρή κριτική από τον Τύπο για την έκρηξη σε  πυρομαχικών στρατόπεδο , τόνισε οργισμένος : « Στρατιώτες αστυνομικοί, τοπικοί κυβερνήτες, μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών ρισκάρουν καθημερινά την ζωή τους, ενώ οι κύριοι που τους ασκούν σκληρή κριτική , απολαμβάνουν στον Βόσπορο το ποτό τους μπροστά από την τηλεόραση. Λένε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ είναι ανεπαρκής. Εσείς είστε επαρκείς;» 

Εκτός από την έκρηξη , την οργή του Τύπου έχει προκαλέσει η αποδοχή ενός χαλιού από τον Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ ως δώρο από τον κυβερνήτη του Αφιονκαραχισάρ, Μπαλκάνογλου τον οποίο επισκέφθηκε μετά την επιθεώρηση του στρατοπέδου που σημειώθηκε η έκρηξη.
Στο μεταξύ ανακοίνωση   του Γενικού Επιτελείου για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών του Αφιονκαραχισάρ που στοίχησε την ζωή σε 25 στρατιώτες αναφέρει ότι  οι στρατιώτες μετέφεραν νύκτα στις αποθήκες πυρομαχικά που είχαν παραληφθεί . Οι στρατιώτες που έκαναν την μεταφορά ήταν-λέει η ανακοίνωση –  καταρτισμένοι και έμπειροι και ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες μεταφοράς πυρομαχικών τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι γίνεται ενδελεχής έρευνα και εξετάζονται όλες οι πλευρές του ατυχήματος και καλεί την κοινή γνώμη να περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών.