Πρώτος σε δημοσκόπηση ο Ερντογάν.

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Taraf παρουσιάζει ως πρώτο με διαφορά το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν το οποίο όμως καταγράφει μείωση στη δύναμη του κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε λίγους μήνες.
Η δημoσκόπηση της εταιρείας Andy-Ar καταγράφει πως το 46.7% των τούρκων σήμερα θα ψήφιζε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση η δύναμη του AKP εμφανίζονταν με στο 54.6%. Αυτό το γεγονός προβληματίζει την ηγεσία του ΑΚP καθώς δείχνει μια ραγδαία τάση μείωσης της δύναμης του κόμματος και ας παραμένει πρώτο με διαφορά.
Πάντως το AKP παντοδύναμο καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP)ακολουθεί με μεγάλη διαφορά 19.%. Αύξηση στα ποσοστά του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) καταγράφεται που φτάνει στο 16.1%. Αυξάνει τα ποσοστά του και το φιλο-κουρδικό κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας με 8%.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 60.4% των τούρκων πιστεύει πως «η Τουρκία χρειάζεται νέο κόμμα με νέο ηγέτη»
Παράλληλα το 67.1% των τούρκων είναι αντίθετο με την πολιτική τη κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας.
Ο πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 47.3% και ακολουθεί ο δήμαρχος της περιοχής Σισλί στην Κων/πολη, Μουσταφά Σαρίγκιουλ με 27.1%. Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι τρίτος με 20.8%