OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αγια Σοφιά: Ο Ερντογάν δεν την ανοίγει για προσευχή αλλά οι ακραίοι επιμένουν

30/05/2015 - 22:00
Share on FacebookShare on Twitter

Διέψευσε η Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ότι ο κ. Ερντογάν για να παρεμποδίσει τη μείωση των ψήφων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, θα ανοίξει την Αγιά Σοφιά στο προσκύνημα (ναμάζι). Ταυτόχρονα όμως ξεκίνησε καμπάνια από ακραίους για να προσευχηθούν  στις 31 Μαΐου στην Αγια Σοφιά.

Συγκεκριμένα μετά την έκταση που πήρε η πληροφορία περί των ύπαρξης σχεδίων του κ Ερντογάν πως κατά την «Εκδήλωση για την Άλωση» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, επρόκειτο να δώσει »την χαρμόσυνη είδηση για το άνοιγμα της Αγιά Σοφιάς στο προσκύνημα»,  έγινε διάψευση από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφορικά με τον ισχυρισμό αυτό – διάψευση που προβάλει η  Cumhurriyet και η  ιστοσελίδα του CNNTurk.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που έγινε από πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας , αναφέρθηκαν τα εξής :

«Στην ημερήσια διάταξη και στο πρόγραμμα του Προέδρου μας δεν υπάρχει θέμα το οποίο έχει σχέση με την Αγιά Σοφιά. Οι ισχυρισμοί που κυκλοφόρησαν αναφορικά με τον Πρόεδρό μας, σε σχέση με την Αγιά Σοφιά είναι όλοι εξωπραγματικοί».

Να θυμίσουμε ότι είχε αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν λίγο πριν από τις εκλογές, για να μπορέσει να πάρει τις ψήφους του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ και τις »Εθνικής Συμμαχίας» θα χρησιμοποιήσει το ατού της Αγιά Σοφιάς. Επίσης, και ορισμένοι δημοσιογράφοι είχαν συνηγορήσει με την πληροφορία αυτή.  
Αναλυτικά λεγόταν ότι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Ερντογάν – που θέλει να ενισχύσει το ΑΚΡ και το κάνει με έμφαση – ενδέχεται να προβεί σε κάποια έκπληξη που θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στην εξουσία, όπως ο Μεχμί Κουρού, ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ και ο Νεβζάτ Τσιτσέκ, αναφερόταν ότι στην «Εκδήλωση για την Άλωση», αύριο στο Γενικαπί θα γινόταν έκκληση για ναμάζι (προσευχή ) στην Αγια Σοφιά, η οποία, μετά την Άλωση, είχε μετατραπεί από εκκλησία σε τέμενος και μετά την κήρυξη της τουρκικής Δημοκρατίας, σε μουσείο.
 
Πρόκληση από τον »Σύνδεσμο Νεολαίας Ανατολίας»

Όμως μετά την προσδοκία που προέκυψε, για το ότι ο Ερντογάν θα ανακοινώσει πως η Αγιά Σοφιά θα ανοίξει στο προσκύνημα, ο »Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας», προέβη σε έκκληση για το ναμάζι με το σύνθημα «Πάρε το σετζαντέ σου κι έλα» (σ.σ. σεντζαντές είναι το μικρό χαλάκι πάνω στο οποίο γίνεται η προσευχή). 
Ο Σύνδεσμος ανακοινωσε : «Εμείς, όπως χθες, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Αγιά Σοφιά με όλη τη δύναμή μας και περιμένουμε το ναμάζι που θα γίνει στις 31 Μαΐου στις 04.00 στην Αγιά Σοφιά».

Tags: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΕΚΛΟΓΕΣΕΡΝΤΟΓΑΝΤΖΑΜΙ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert