Αισχρή δήλωση Ερντογάν: Οι Έλληνες κάνουν ότι και οι Ναζί!

Ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με τη Ναζιστική Γερμανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε σήμερα ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά» μεταξύ των ναζί και των αρχών στην Ελλάδα που απωθούν τους χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα αφότου η Άγκυρα άνοιξε τα σύνορά της προς την Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), χαρακτηρίζοντας επίσης τις ελληνικές αρχές «βάρβαρες» και «φασιστικές».

Ο Ερντογάν, που πρόβαλε βίντεο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε πως 150.000 πρόσφυγες από τα σύνορα της Τουρκίας για την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «συνωστίστηκαν».

Η άθλια δήλωση Ερντογάν αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου υφυπουργού εξωτερικών ότι τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο παραπέμπουν στο Άουσβιτς δεν ήταν μια «υπερβολή», αλλά ήταν συνειδητή επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά ο Ερντογάν απείλησε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις σχετικά με την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα απαντήσουμε και στην ελάχιστη επίθεση εναντίον των παρατηρητηρίων μας με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα», τόνισε ο Ερντογάν.