OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αποκάλυψη Ακάρ: «Βρήκαμε μέσα σε σπηλιά 13 Τούρκους στρατιώτες που τους εκτέλεσε το PKK»

14/02/2021 - 09:12
Ακάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρκοι στρατιώτες που διεξάγουν επιχείρηση εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ εντόπισαν τα πτώματα 13 Τούρκων που είχαν απαχθεί και οι οποίοι εκτελέστηκαν σε μια σπηλιά, ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η ταυτότητα των 13 Τούρκων πολιτών δεν έχει γίνει γνωστή και ο Ακάρ επεσήμανε ότι η απαγωγή τους δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του PKK στη βόρεια επαρχία Γκάρα του Ιράκ στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της και να εντοπίσει τους πολίτες της που είχαν απαχθεί, εξήγησε ο Τούρκος υπουργός σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε σήμερα.

Τι είπε ο Ακάρ

“Στη διάρκεια έρευνας σε σπηλιά που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους (οι Τούρκοι στρατιώτες), εντοπίστηκαν τα πτώματα των 13 πολιτών μας που είχαν απαχθεί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 από τους αθώους και άοπλους πολίτες μας δέχθηκαν έναν πυροβολισμό στο κεφάλι και έπεσαν μάρτυρες, ενώ ένας άλλος δέχθηκε πυροβολισμό στον ώμο και έπεσε μάρτυρας”, σημείωσε ο Ακάρ.

“Με βάση τις αρχικές πληροφορίες που μας έδωσαν δύο τρομοκράτες που συνελήφθησαν ζωντανοί, οι πολίτες μας έπεσαν μάρτυρες στην αρχή της επιχείρησης από τον τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για τη σπηλιά”, πρόσθεσε ο Ακάρ από το επιχειρησιακό κέντρο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ το οποίο επισκεπτόταν μαζί με αξιωματούχους του στρατού.

Το PKK δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό.

Η επιχείρηση των Τούρκων

Ο Ακάρ δήλωσε ότι 48 αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης και η περιοχή περιήλθε στον έλεγχο των Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι κατέστρεψαν τα καταφύγια και τις αποθήκες πυρομαχικών των ανταρτών. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές και στη συνέχεια εξαπολύθηκε χερσαία επιχείρηση από στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερο, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας.

To PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ξεκίνησε την ένοπλη εξέγερσή του στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζει η πλειονότητα των Κούρδων, το 1984 και έκτοτε έχουν σκοτωθεί από τη σύγκρουση περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.

Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον του PKK επικεντρώνονται στα βουνά του βόρειου Ιράκ, όπου η οργάνωση έχει δημιουργήσει το προπύργιό της γύρω από τα όρη Καντίλ, κατά μήκος των ιρανικών συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: PKKΣΤΡΑΤΟΣΤΟΥΡΚΙΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε «αρένα» τη Βουλή: Μήνυση και αγωγή ανήγγειλε ο Άκης Σκέρτσος - Χυδαίο μήνυμα αποκάλυψε ο Μακάριος Λαζαρίδης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert