OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αποκάλυψη Ακάρ: «Βρήκαμε μέσα σε σπηλιά 13 Τούρκους στρατιώτες που τους εκτέλεσε το PKK»

14/02/2021 - 09:12
Ακάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρκοι στρατιώτες που διεξάγουν επιχείρηση εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ εντόπισαν τα πτώματα 13 Τούρκων που είχαν απαχθεί και οι οποίοι εκτελέστηκαν σε μια σπηλιά, ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η ταυτότητα των 13 Τούρκων πολιτών δεν έχει γίνει γνωστή και ο Ακάρ επεσήμανε ότι η απαγωγή τους δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του PKK στη βόρεια επαρχία Γκάρα του Ιράκ στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της και να εντοπίσει τους πολίτες της που είχαν απαχθεί, εξήγησε ο Τούρκος υπουργός σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε σήμερα.

Τι είπε ο Ακάρ

“Στη διάρκεια έρευνας σε σπηλιά που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους (οι Τούρκοι στρατιώτες), εντοπίστηκαν τα πτώματα των 13 πολιτών μας που είχαν απαχθεί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 από τους αθώους και άοπλους πολίτες μας δέχθηκαν έναν πυροβολισμό στο κεφάλι και έπεσαν μάρτυρες, ενώ ένας άλλος δέχθηκε πυροβολισμό στον ώμο και έπεσε μάρτυρας”, σημείωσε ο Ακάρ.

“Με βάση τις αρχικές πληροφορίες που μας έδωσαν δύο τρομοκράτες που συνελήφθησαν ζωντανοί, οι πολίτες μας έπεσαν μάρτυρες στην αρχή της επιχείρησης από τον τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για τη σπηλιά”, πρόσθεσε ο Ακάρ από το επιχειρησιακό κέντρο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ το οποίο επισκεπτόταν μαζί με αξιωματούχους του στρατού.

Το PKK δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό.

Η επιχείρηση των Τούρκων

Ο Ακάρ δήλωσε ότι 48 αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης και η περιοχή περιήλθε στον έλεγχο των Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι κατέστρεψαν τα καταφύγια και τις αποθήκες πυρομαχικών των ανταρτών. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές και στη συνέχεια εξαπολύθηκε χερσαία επιχείρηση από στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερο, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας.

To PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ξεκίνησε την ένοπλη εξέγερσή του στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζει η πλειονότητα των Κούρδων, το 1984 και έκτοτε έχουν σκοτωθεί από τη σύγκρουση περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.

Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον του PKK επικεντρώνονται στα βουνά του βόρειου Ιράκ, όπου η οργάνωση έχει δημιουργήσει το προπύργιό της γύρω από τα όρη Καντίλ, κατά μήκος των ιρανικών συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: PKKΣΤΡΑΤΟΣΤΟΥΡΚΙΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert