Αποκαλυπτήρια για την παρουσία τουρκικών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν! (pics)

Ερευνητής που εργάζεται για αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε μια δορυφορική φωτογραφία, η οποία πιστεύεται ότι είναι από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που σταθμεύουν σε ένα αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Christiaan Treibart, ανταποκριτής των New York Times, ανέφερε ότι μια δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 3 Οκτωβρίου έδειχνε αυτό που μοιάζει να είναι τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Γκάντζα στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Treibart εξήγησε ότι αυτό το συμπέρασμα βγήκε με τη σύγκριση των προφανών χαρακτηριστικών ενός αριθμού αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν από την Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν των MiG-21, MiG-29, Su-25 και L-39.

Η Αρμενία κατηγόρησε προηγουμένως την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση σε αεροσκάφος Su-25 που απογειώθηκε από αεροδρόμιο εντός της χώρας.

Η κατηγορία αφορούσε τουρκικά μαχητικά F-16, για τα οποία το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ότι δεν βρίσκονται επί του παρόντος στην επικράτειά του.

Η υπεύθυνη Τύπου για το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας, Σουσάν Στεφανιανάν, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό αεροσκάφος Su-25 στον εναέριο χώρο της χώρας της.

Πηγή: AMN

Φωτο: Twitter