Στρατιωτικό νόμο στη Τουρκία ζητά ο Μπαχτσελί

Kατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή στρατιωτικού νόμου σε κάποιες περιοχές της Τουρκίας ζήτησε ο αρχηγός του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP Μπαχτσελί.
 
Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες NΤV, CNN Turk και  Anadolu  ο αρχηγός του ΜΗΡ  σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ζήτησε  τα μέτρα αυτά επειδή στην Τουρκία βιώνεται «πόλεμος ατάκτων» .
 
Ο κ. Μπαχτσελί επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να συζητηθεί το θέμα κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ή στρατιωτικού νόμου σε ορισμένες περιοχές της χώρας και θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες ετοιμασίες. Στην συνέχεια είπε πως το ενιαίο κράτος αντιμετωπίζει κίνδνο και ισχυρίστηκε πως  »η   τρομοκρατική οργάνωση» έχει υποστήριξη από το εξωτερικό.
 
Από την πλευρά του  ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς σε ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι μέχρι το τέλος του έτους θα φθάσουν σε ένα πολύ καλό σημείο όσον αφορά την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών  . Ακόμα είπε ότι τα όσα γίνονται είναι οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις της »τρομοκρατικής οργάνωσης»και παρομοίασε την κατάσταση με «τον σκορπιό που αυτοκτονεί» .