Bora: Εν μέσω εντάσεων στο Αιγαίο οι Τούρκοι δημοσιεύουν δοκιμές του νέου πυραύλου – ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδια στιγμή που το θερμόμετρο έχει πιάσει «φωτιά» στο Αιγαίο, με την φανερά κλιμακούμενη ένταση και προκλητικότητα από την Τουρκία, με παραβιάσεις, υπερπτήσεις και οξεία ρητορική, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, βρήκε την…κατάλληλη ώρα και στιγμή να δημοσιεύσει βίντεο δοκιμής ενός πυραυλικού συστήματος.

Με καθόλου τυχαίο «timing» ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, βρήκε την ευκαιρία με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο βTwitter, να δημοσιεύσει ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται το πυραυλικό σύστημα «Bora», που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «καταιγίδα», με τον Τούρκο αξιωματούχο να σχολιάζει πως ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο του στα 280 χιλιόμετρα απόσταση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο βίντεο δεν φαίνεται ακριβώς τι είδος στόχου έχει τοποθετηθεί, όμως είναι εμφανής ότι βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή. Η επιτυχής δοκιμή του πυραύλου, διαμετρήματος 610 χιλιοστών, που παράγεται από την ROKETSAN, βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Βέβαια, οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με την αύξηση της τουρκικής; προκλητικότητας, σε συνδυασμό με την ώρα που αναρτήθηκε το συγκεκριμένο βίντεο, δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τυχαία, μεμονωμένα γεγονότα.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από: DHA