Μπουγιουκανίτ: «Δεν μπορώ να χωνέψω τις ποινές για Μπασμπούγ»

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να χωνέψει τις  ποινές και τις  κατηγορίες κατά του  πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας Μπασμπούγ έκανε ο  στρατηγός ε.α. Μπουγιούκανιτ που »βγήκε αλώβητος» από την δίκη για την οργάνωση Εργκενεκόν

Ο επίσης πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός ε.α. Μπουγιούκανιτ, που μίλησε με τον επικεφαλής της εφ/δας  Milliy κ.  Φικρέτ Μπιλά, υπενθύμισε ότι είχε συνεργασία με τον στρατηγό ε.α. Ιλκέρ Μπαζμπούγ επί χρόνια και τονισε: «Αφήστε την ποινή, εγώ δεν μπορώ να χωνέψω και τις κατηγορίες. Είναι πολύ βαριά κατηγορία το να χαρακτηρίζεται έναν Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τρομοκράτη».

 Ο κ. Μπουγιούκανιτ επεσήμανε ακόμα πως η ποινή αυτή ποτέ δεν θα βρει θέση στις συνειδήσεις και τόνισε: «Ο στρατηγός Μπαζμπούγ ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένος και ήταν ένας αξιόλογος στρατιωτικός. Βεβαίως και τον γνωρίζω καλά. Αυτές τις κατηγορίες δεν μπορώ να τις δεχτώ με τίποτα». 
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι και ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν είχε πει τότε που συνελήφθη ο στρατηγός Μπασμπούγ ότι «είναι πολύ σοβαρό λάθος να χαρακτηρίζεται ο στρατηγός Μπασμπούγ ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης με τη συνηθισμένη έννοια. Βρίσκω πολύ άσχημη αυτήν την προσέγγιση σαν να πρόκειται για μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης».