OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Χρυσές δουλειές» για τους «φίλους» του Ερντογάν με το περιβόητο Oruc Reis

26/07/2021 - 16:09
Oruc Reis
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, το περιβόητο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis έχει τεθεί και πάλι στο προσκήνιο, έπειτα από διαγωνισμό που διεξήχθη αναφορικά με τον έλεγχο και την λειτουργία του, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νίκη της ναυτιλιακής εταιρείας ενός εκ των πιο κοντινών φίλων και συνεργατών του πρώην και τελευταίου Πρωθυπουργού της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το γνωστό τουρκικό ερευνητικό πλοίο, που προκάλεσε την πολύμηνη περσινή ελληνοτουρκική κρίση, έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον των τουρκικών ειδησεογραφικών μέσων, καθώς η εταιρεία συμφερόντων του Σαλίχ Ζεκί Τσακίρ, ενός πολύ καλού συνεργάτη του Γιλντιρίμ, αλλά και «φίλος» του Προέδρου Ερντογάν «κέρδισε» τον διαγωνισμό και θα έχει το Oruc Reis στο «στόλο» του.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «T24» αποκάλυψε πρώτο την είδηση, λέγοντας ότι η ναυτιλιακή εταιρεία του Σαλίχ Ζεκί Τσακίρ, κέρδισε τον διαγωνισμό αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον θα χρησιμοποιεί και θα λειτουργεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο για τα επόμενα δύο χρόνια, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη με τημ αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Τουρκίας, την «Turkey’s Mine Survey and Search Directorate General».

Η ναυτιλιακή εταιρεία του Τσακίρ «Oras Denizcilik» ιδρύθηκε το 1997 και φαίνεται πως έχει πλειοδοτήσει σε σε διαφωνισμούς από το 2019, με ποσά που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει αυξήσει παράλληλα τα κέρδη της κατά 664,9%, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό όμως που τονίζουν στη γείτονα χώρα, είναι οι ιδιαίτερα «κοντινές» σχέσεις που έχει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με τον Μπεναλί Γιλντιρί, με το κυβερνών Κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP) ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο και για πολύ καλές σχέσεις του ίδιου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος έχει βραβεύσει τον Τσακίρ πριν από μερικά χρόνια.

Με πληροφορίες από: Ahval / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ORUC REISΓΙΛΝΤΙΡΙΜΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert