OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ντεμιρτάς: Η κατάσταση καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή των εκλογών

09/09/2015 - 14:39
Share on FacebookShare on Twitter

Η κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία «καθιστά αδύνατη» την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), δεκάδες γραφεία του οποίου σε όλη την Τουρκία δέχθηκαν τη νύχτα επίθεση από οργισμένα πλήθη τούρκων εθνικιστών.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έκανε τη δήλωση αυτή από το Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σημειώνονται καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μετά την κατάρρευση τον Ιούλιο της εκεχειρίας που τηρούσαν.

Οι συγκρούσεις αυτές σημειώνονται κάποιες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία στις οποίες το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ελπίζει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και κοινοβουλευτική πλειοψηφία ικανή να επιτρέψει την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος που θα δώσει στον πρόεδρο Ερντογάν τις υπερεξουσίες που επιδιώκει.

«Καθίσταται αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές δεδομένης της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή», σημείωσε ο Ντεμιρτάς στη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από το Ντιγιάρμπακιρ. «Θέλουμε να διεξαχθούν εκλογές και δεν λέμε ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές, αλλά θέλουμε οι συνθήκες στην περιοχή να βελτιωθούν πριν από την διεξαγωγή εκλογών», πρόσθεσε.

Περισσότερα από 100 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί μετά την επανάληψη των συγκρούσεων τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών αξιωματούχων και πηγών της ασφάλειας. Εξάλλου περίπου 2.000 μαχητές του PKK έχουν επίσης σκοτωθεί, σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Ερντογάν.

Εξάλλου χθες η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο για δεύτερη φορά αυτόν το μήνα σε γραφεία του ομίλου εταιρειών Koza Ipek Holding, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πολιτικό αντίπαλο και σφοδρό επικριτή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Δικαστήριο εξέδωσε ένα δεύτερο ένταλμα έρευνας αυτόν τον μήνα και η αστυνομία πραγματοποίησε χθες έρευνα σε άλλη εταιρεία του ομίλου, αναζητώντας οικονομικά έγγραφα, σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας.

Ο Ερχάν Μπασγιούρτ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Bugun, η οποία ανήκει στον Koza Ipek, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το ένταλμα έρευνας εκδόθηκε για τη συγκέντρωση των ισολογισμών των εταιρειών Koza Altin και Koza Metal.
Ο όμιλος Koza Ipek δραστηριοποιείται στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της ενέργειας και της μεταλλευτικής στην πρωτεύουσα Άγκυρα και διατηρεί στενές σχέσεις με τον Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ο Γκιουλέν αρνείται την κατηγορία αυτή.

Η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έφοδο και την 1η Σεπτεμβρίου σε γραφεία του Koza Ipek.

Tags: HDPPKKΕΡΝΤΟΓΑΝΝΤΕΜΙΡΤΑΣΤΟΥΡΚΙΑΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert