OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσκοπική καθίζηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό του Ερντογάν – Αχίλλειος πτέρνα η οικονομία

14/05/2021 - 14:15
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα βουτιά κατέγραψε η δημοτικότητα του Κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, AKP, και του κυβερνητικού του εταίρου MHP, του οποίου ηγείται ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αγγίζοντας μόλις το 32%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Turkey Report.

Συγκεκριμένα μόνο το 26,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν εάν διεξάγονταν εκλογές τον Μάιο, ενώ μόνο το 6% των ψηφοφόρων υποστήριξε το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP), τον εκλογικό εταίρο του Ερντογάν.

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε μια έρευνα περίπου 1500 ατόμων σε 12 πόλεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Turkey Report.

Όπως υπενθυμίζει το Ahvalnews.com, ο συνασπισμός AKP και MHP, γνωστός ως Λαϊκή Συμμαχία, κέρδισε το 54% των ψήφων στις γενικές εκλογές του 2018, με ποσοστό 43% και 11% αντίστοιχα.

Όμως αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, κατέγραψαν σταθερή μείωση της υποστήριξης για τη Λαϊκή Συμμαχία τους πρώτους τρεις μήνες του 2021.

Οι κακές οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης Ερντογάν και οι κατηγορίες για χρηματοοικονομική κακοδιαχείριση φαίνεται να έχουν επηρεάσει σημαντικά την υποστήριξη προς την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης Τουρκία: Κατρακυλά η λίρα – Στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου

Η τουρκική λίρα πλησίασε το χαμηλότερο ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Πέμπτη, καταγράφοντας νέες απώλειες μετά την εκδίωξη του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από τον Ερντογάν τον περασμένο Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν οξύνει την κριτική στην κυβέρνηση για τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια που φέρονται να δαπανήθηκαν για την ενίσχυση της αξίας της τουρκικής λίρας υπό τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών Berat Albayrak, τον γαμπρό του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Turkey Report, το 55% των ανθρώπων πιστεύει ότι η οικονομία θα είναι «χειρότερη» ή «πολύ χειρότερη» φέτος, ποσοστό που αυξάνεται σταθερά από τον Μάρτιο.

Πάντως παρά την δημοσκοπική υποχώρηση του κόμματός του και του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Ερντογάν εξακολουθεί να απολαμβάνει αξιοσημείωτα ποσοστά αποδοχής, καταγράφοντας 5,3 όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των πολιτικών ηγετών σε κλίμακα από το 1 έως το 10.

Η Meral Akşener της αντιπολίτευσης Iyi Party, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, καταγράφοντας 4,4, ενώ ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu ήρθε τέταρτος με 3,6, πίσω από τον ηγέτη του MHP Devlet Bahçeli που κατέγραψε 3,9.

Πηγή: Ahvalnews

Tags: AKPΜΠΑΧΤΣΕΛΙΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά

Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητής κολοκύθας με γαρίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert