17 δολοφονίες – και του Ερντογάν – είχαν σχεδιαστεί για τη «Βαριοπούλα»

Σε 17 ανέρχονται σχέδια επιθέσεων και δολοφονιών που αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση της χώρας και στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για εκδήλωση πραξικοπήματος στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν – « Βαριοπούλα» η  δίκη της οποίας εξακολουθεί να απασχολεί τον τουρκικό τύπο.
 
Οι Εισαγγελείς της δίκης Εργκενεκόν συνόψισαν τα ντοκουμέντα και παρέθεσαν 17 σχέδια επιθέσεων και δολοφονιών που αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση της χώρας και στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για εκδήλωση πραξικοπήματος, γράφει η Ζαμάν..
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των Εισαγγελέων , στόχοι επίθεσης ήταν ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, ο Αρχιεισαγγελέας κ. Αμπντουραχμάν Γιαλτσίνκαγια, ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιασάρ Μπουγιουκανίτ και ο Πατριάρχης των Αρμενίων Μεσρόμπ Μουταφιάν.
 
Η Sabah αναφέρει ότι το ΕΔΑΔ εξέφρασε την υποστήριξη του στα στοιχεία που συνέλεξαν οι Εισαγγελείς για την υπόθεση ‘Βαριοπούλα¨.

Το ΕΔΑΔ , υπογραμμίζει η εφημερίδα θεωρεί αξιόπιστα τα εν λόγω στοιχεία που στοιχειοθετούν τις κατηγορίες για συνομωσία κατά της κυβέρνησης.