Εφιάλτης το twitter για τον Ερντογάν

Έκθεση ετοίμασε το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία ΑΚΡ για το σκέλος των «κοινωνικών media» κατά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να στηρίξει τον ισχυρισμό Ερντογάν ότι οι διαδηλώσεις κατευθύνονταν από (ξένο) κέντρο και ότι δήθεν υπήρξαν ψευδείς μεταδόσεις!
 Κατά τον τουρκικό τύπο προέκυψαν, λέει,  εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βάσει λοιπόν της έκθεσης που ετοιμάστηκε, στις 31 Μαΐου εστάλησαν 3.000 tweets το λεπτό και έγινε, λέει,  χειραγώγηση με πλαστές φωτογραφίες.  Μέσω, δε, ορισμένων προγραμμάτων εστάλησαν, υποστηρίζεται,  στους χειριστές χιλιάδες ψευδή tweets. 
Η έκθεση που αποτελείται από 77 σελίδες υποβλήθηκε στον Τούρκο Πρωθυπουργό και στους ιθύνοντες του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Βάσει της έκθεσης το hashtag που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο κατά την περίοδο των διαδηλώσεων και των γεγονότων ήταν «direngeziparki», δηλαδή «αντιστάσου πάρκο Γκεζί>>.
 Σημειώνεται από τα ΜΜΕ ότι ήταν πολλές πλαστές, ψεύτικες φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή φωτογραφία του Ταχρίρ χρησιμοποιήθηκε ως φωτογραφία της πλατείας Ταξίμ. Από την άλλη,λέει,  ο Ιταλός αστυνομικός που ψέκαζε δακρυγόνο σε σκυλί παρουσιάστηκε ως Τούρκος αστυνομικός. Επίσης αναφέρεται ότι  έγινε »σκευωρία» και στη χρησιμοποίηση των twitters και εστάλησαν αυτόματα twitters από λογαριασμούς άλλων.