Εκλογές στην Τουρκία: Υποχώρηση Ερντογάν – Η αντιπολίτευση δείχνει να κερδίζει τους τρεις μεγάλους Δήμους

Σε ήττα για το κυβερνών κόμμα AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσονται κατά τα φαινόμενα οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

Αν και προς το παρόν η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων είναι μικρή και ίσως επισφαλής, το AKP του Ερντογάν φαίνεται πως χάνει και τους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δήμαρχος και υποψήφιος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη, προηγείται καθαρά στις δημοτικές εκλογές που έγιναν σήμερα στη χώρα, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα βάσει μερικής επίσημης καταμέτρησης ψήφων.

Το NTV ανέφερε ότι ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 49,09% των με το 3,67% καταμετρημένο.

Ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά σε εθνικό επίπεδο, είχε 42,83%.

Στην Άγκυρα ο νυν δήμαρχος και στέλεχος της τουρκικής αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς λαμβάνει ποσοστό 55,05% έναντι 37,37% του Τουργκούτ Αλτινόκ.

Στην Σμύρνη – παραδοσιακό «κάστρο» της αντιπολίτευσης ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού, τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία δείχνουν ότι το κυβερνών Κόμμα του Ερντογάν είναι πιθανό να σημειώσει τεράστια πτώση στις ψήφους του σε εθνικό επίπεδο.