Εκρήξεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Κωνσταντινούπολη

Για δύο εκρήξεις στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ, λίγες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Καισάρεια. Το πρωί Τούρκοι είχαν κάνει επίθεση στα γραφεία του HDP χρεώνοντάς του, σχέσεις με τους βομβιστές. Η ηγεσία του HDP παραμένει προφυλακισμένη εδώ και εβδομάδες.
Το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη με τους 44 νεκρούς και το πρωινό στην Καισάρεια, φαίνεται πως άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στην γείτονα. Ο συσχετισμός των δύο χτυπημάτων, λόγω των εκρηκτικών και η ανάληψη της ευθύνης για το πρώτο από την διάσπαση του PKK, την κουρδική ομάδα TAK έδωσε το σύνθημα σε φανατικούς υποστηρικτές του Erdogan, να πραγματοποιήσουν σειρά επιθέσεων στα γραφεία του -μετριοπαθούς φιλοκουρδικού- κόμματος HDP.

Όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο, ΕΔΩ, στα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε σειρά εκρήξεων. Δεν έχει γίνει γνωστό αν μέσα στα γραφεία υπήρχαν μέλη του κόμματος, αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος, όπως και πολλοί από τους βουλευτές του, παραμένουν προφυλακισμένοι από το καθεστώς Ερντογάν.

NewsIt.gr