Εμπάργκο των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους πράκτορες της Μossad!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η κρίση ανάμεσα στη ΜOSSAD και τη ΜΙΤ καθώς όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Taraf, στην κρίση ανάμεσα στις δύο μυστικές υπηρεσίες υπήρξε και η παρέμβαση των ΗΠΑ που εφάρμοσαν εμπάργκο εναντίον της Τουρκίας.
Η τουρκική εφημερίδα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο « απάντηση με 10 Predator στους 10 πράκτορες της Μοssad» αναφέρει πως όταν το 2012 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έδωσαν στο Ιράν τα ονόματα των Ιρανών που δούλευαν υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (MOSSAD, τότε οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την πώληση 10 μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία.
Η Taraf αναφέρει πως το Κογκρέσο είχε αρνηθεί την πώληση 10 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Predator τα οποία είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ για τις ανάγκες του τουρκικού στρατού στις μάχες με τους αντάρτες του PKK.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η Ουάσιγκτον είχε αρνηθεί με τη δικαιολογία « της στενής σχέσεις της ΜΙΤ με το Ιράν». Ουσιαστικά η Άγκυρα δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την άρνηση αυτή των ΗΠΑ.
Πάντως οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως βασικός λόγος της πρόσφατης διαρροής της είδησης σχετικά με τους πράκτορες που είναι μια υπόθεση που είχε ξεσπάσει το 2012 , είναι η επιλογή της αγοράς του Κινέζικου αντιαεροπορικού συστήματος από την Τουρκία όπως και η δράση της ΜΙΤ στη Συρία.
Η τουρκική εφημερίδα εκτιμά πως θα υπάρξουν και άλλες διαρροές που θα προσπαθήσουν να πλήξουν « το κύρος της ΜΙΤ που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Τούρκοι «έδωσαν» στο Ιράν ισραηλινούς κατασκόπους! Αποκάλυψη από ΗΠΑ

Νταβούτογλου: «Δεν «καρφώσαμε» εμείς τους ισραηλινούς πράκτορες στο Ιράν»

Στην Άγκυρα ο αρχηγός της ΜΟSSAD!