OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιβεβαίωσε η Άγκυρα αεροπορικά χτυπήματα κατά του PKK

25/07/2015 - 11:32
Share on FacebookShare on Twitter

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας επτά στόχους των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης.
Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν επίσης εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επί συριακού εδάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των στόχων των επιδρομών.

«Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ στη Συρία και της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ». Μεταξύ των στόχων του PKK περιλαμβάνονται «στρατόπεδα, καταφύγια, αποθήκες, σπηλιές και εγκαταστάσεις γεμάτες με πυρομαχικά», επισημαίνεται.

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι, στο περιθώριο της αεροπορικής επιχείρησης που διεξήγαγαν αεροσκάφη F-16 από τη βάση τους στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν χερσαίες επιθέσεις και το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον στόχων του PKK και του ΙΚ στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία, η οποία είχε επικριθεί επί μακρόν για την αδράνειά της απέναντι στις ριζοσπαστικές οργανώσεις που είναι εχθρικές προς την συριακή κυβέρνηση, άρχισε να μετέχει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης ήδη από χθες τα ξημερώματα πραγματοποιώντας μια πρώτη αεροπορική επιδρομή εναντίον της στο συριακό έδαφος.

Αυτή η αλλαγή στρατηγικής σημειώθηκε στον απόηχο της επίθεσης αυτοκτονίας, που αποδόθηκε στο ΙΚ, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατό, τη Δευτέρα στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα συριακά σύνορα. Έκτοτε, το PKK αύξησε τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων της τάξης, σε αντίποινα όπως δηλώνει, για την επίθεση στο Σουρούτς, στόχος της οποίας ήταν μαχητικοί νέοι της αριστεράς, υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ απειλούν με κατάρρευση την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της κυβέρνησης και των κούρδων ανταρτών η οποία άρχισε το φθινόπωρο του 2012. Εδώ και δύο και πλέον χρόνια, μια εκεχειρία τηρείτο σε γενικές γραμμές από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ISISPKKΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert