Επιχειρηματίες «τ΄ ακουμπούσαν» σε ίδρυμα με πρόεδρο τον υιό Ερντογάν

Καταθέσεις εκατομμυρίων στο ίδρυμα που προεδρεύει ο γιος του Τούρκου Πρωθυπουργού  Μπιλάλ Ερντογάν έχουν κάνει  Τουρκοι επιχειρηματίες.
 
Η φιλοκεμαλιστική εφημερίδα Sozcu γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ότι οι καταθέσεις  εκατομμύρίων τουρκικών λίρών σε τραπεζικές καταθέσεις του ιδρύματος TURGEV, το οποίο διευθύνει ο γιος του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν με επικερδή, για τους ίδιους, ανταλλάγματα.
 
Επιπλέον, το 2011, το ίδρυμα είχε φοροαπαλλαχθεί.
 
Η εφημερίδα παραθέτει μια λίστα των επιχειρηματιών που έχουν καταθέσει χρηματικά ποσά στο ίδρυμα του Μπιλάλ, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 100.000 σε 200 εκατ λίρες. Η υψηλότερη καταγεγραμμένη κατάθεση, ύψους 200 εκατ λιρών, πραγματοποιήθηκε από την εταιρία «Royal Protocol», η οποία φέρεται να σχετίζεται με τον Yassin al Qadi.
Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Yasin al-Qadi,  είχε κατηγορηθεί στις ΗΠΑ ως χρηματοδότης της Al Qaeda, ο δε συνέταιρός του Osama Khoutub, και Τούρκοι επιχειρηματίες, όπως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ciner, Mehmet Fatih Saraç. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής του ομίλου Turgay Ciner είναι γνωστός για τις στενές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό Ερντογάν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.