OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα στους Γερμανούς! Οργή στο Βερολίνο

18/12/2016 - 21:12
Ερντογάν - Μέρκελ
Share on FacebookShare on Twitter

 Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί για να προκαλέσει; Και να που μπορεί! Να απαγορεύσει ακόμη και τα… Χριστούγεννα. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τη Γερμανία, η οποία ξεκίνησε όταν οι Γερμανοί βουλευτές, πριν από μήνες, αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σαν να τους την είχε φυλαγμένη και για τη σατιρική εκπομπή που τον κορόιδευε, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να στείλει ένα… μήνυμα στο Βερολίνο: πως στην Τουρκία είναι εκείνος ο απόλυτος άρχοντας. Και έτσι, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στο γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γερμανία, να γιορτάσει τα Χριστούγεννα!

Η εντολή δόθηκε μέσω ενός… e-mail στους καθηγητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να αναφέρουν καν τη λέξη «Χριστούγεννα» μέσα στις τάξεις τους!

Το γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα (το 1884 συγκεκριμένα) και συγχρηματοδοτείται από τη Γερμανία. Έχει περίπου 35 Γερμανούς καθηγητές και κάθε Δεκέμβριο φιλοξενεί μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή και μαθαίνει τους μαθητές του για τα Χριστούγεννα. Μια εβδομάδα αφού απαγορεύτηκε στη χορωδία του σχολείου να τραγουδήσει στο γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Στην κατοχή του Γερμανικού πρακτορείου έφτασε ένα e-mail από τη διοίκηση του σχολείου, όπου δίνεται εντολή στους καθηγητές ακόμη και η αναφορά για το θέμα των Χριστουγέννων μέσα στις τάξεις τους και μάλιστα η εντολή ήταν η απαγόρευση να… ξεκινήσει άμεσα! «Σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή», αναφέρει το e-mail.

Φυσικά η απόφαση των τουρκικών αρχών προκάλεσε οργή στο Βερολίνο. «Δεν καταλαβαίνουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του Λυκείου της Κωνσταντινούπολης» αναφέρει ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε την Κυριακή (18.12.2016).

«Είναι πολύ κρίμα που η παράδοση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα απαγορεύτηκε σε ένα σχολείο με μεγάλη ιστορία γερμανο-τουρκικής φιλίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κάποιοι βέβαια ήταν πιο σκληροί από την ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ. Όπως ένας από τους συνεργάτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι απόλυτα απαράδεκτο» είπε ο Φρανκ Γιόζεφ Γιούνγκ, βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ, υπεύθυνος για θέματα θρησκείας. «Αν η Γερμανία χρηματοδοτεί τους δασκάλους σε αυτό το σχολείο, έχει δικαίωμα να λέει τι θα διδάσκουν» είπε ο Γερμανός βουλευτής και κάλεσε την κυβέρνηση της Μέρκελ «να το κάνει αυτό σαφές στην Άγκυρα».

Γερμανοί πολιτικοί «βλέπουν» την απόφαση των τουρκικών αρχών ως ένα μέρος μιας μεγαλύτερης αλλαγής που επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποσπάσει την Τουρκία από τον «κοσμικό» χαρακτήρα της. Ο δε Σεβίμ Νταγκντελεν, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, προχώρησε ακόμη περισσότερο: χαρακτήρισε την απόφαση δείγμα ισλαμικής δικτατορίας στην Τουρκία.

Πηγή: Deutsche Welle

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48
Ιράκ - Τουρκία - NATO
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Απέσυρε τα στρατεύματά της από την Βαγδάτη, στο πλαίσιο της απόφασης του NATO να τερματίσει την αποστολή του

26/03/2026 - 15:57
Μαύρη Θάλασσα - δεξαμενόπλοιο
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

26/03/2026 - 09:45

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

IDF: Νέα κύματα επιθέσεων σε τρεις περιοχές του Ιράν – Ταυτόχρονα πλήγματα και σε Βηρυτό

Axios: Έξαλλος ο Τζει Ντι Βανς με τον Νετανιάχου – «Μας πουλήσατε τον πόλεμο στο Ιράν ως κάτι εύκολο»

Reuters: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν καταστρέψει μόνο το 1/3 των πυραύλων του Ιράν

IDF: Επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο [vid]

Επείγουσα προειδοποίηση του IDF στους Ιρανούς: «Φύγετε αμέσως, θα βομβαρδίσουμε το Αράκ»

Γάζα: Αφοπλισμό της Χαμάς σε 8 μήνες και καταστροφή των σηράγγων προβλέπει το σχέδιο του Συμβουλίου Ειρήνης

Top News

Η κακοκαιρία «Deborah» επελαύνει στην Αττική: Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Φωτεινή Πετρογιάννη: Πήγα στην Τήνο προσευχήθηκα και γυρνώντας έμαθα ότι είμαι έγκυος

Η Έμυ Λιβανίου και ο Πέτρος Παππάς διασκέδασαν στο Nox - Σπάνια έξοδος για το αγαπημένο ζευγάρι

Αντώνης Νικοπολίδης: Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο υπήρχαν κάποιες εντάσεις μέσα στο σπίτι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert