Ο Ερντογάν «τα πήρε» για το άγαλμα Οτσαλάν

Έντονες ήταν οι  αντιδράσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα περί πρόθεσης ανέγερσης ανδριάντα του Οτζαλάν στην ΝΑ Τουρκία που δημοσιοποίησε τις προάλλες ο πρόεδρος του (φιλοκουρδικού)   »Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας» (BDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας .
«Τα αγάλματα των δικτατόρων σε όλο τον κόσμο έχουν καταστραφεί, ωστόσο (το BDP) το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι η ανέγερση ανδριάντα. Σε όλο τον κόσμο καταστράφηκαν οι ανδριάντες του Στάλιν, του Λένιν, του Τίτο και του Ασσαντ . Δεν πρόκειται να βρείτε μέρος για το άγαλμά σας σε αυτήν την χώρα» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν μιλώντας χθες στην Κ.Ο του κόμματός του.
 
Η εφημερίδα  Hurriyet  αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι το BDP δρά ως το CHP της Ανατολής ( σσ το CHP είναι η αξιωματική αντιπολίτευση- σοσιαλδημοκρατικό κόμμα)  και πρόσθεσε: « Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του  BDP και του CHP σε ότι αφορά την άσκηση πιέσεων , τον εκφοβισμό και την δολοφονία ατόμων» δήλωσε ο Ερντογάν
 
Πάντως ο αρχηγός του BDP κ. Ντεμιρτάς διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του για ανέγερση ανδριάντα του Οτζαλάν ήταν σε απάντηση των δηλώσεων Ερντογάν περί επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία.