Eρντογάν: «Τέρμα οι μεικτές φοιτητικές εστίες»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως είναι υπέρ του διαχωρισμού των φοιτιτικών εστιών σε ανδρικές και γυναικείες συνεχίζοντας να προβληματίζει την αντιπολίτευση που θεωρεί πως οδηγεί πιο κοντά τη χώρα σε νόμους του Ισλάμ.
Ο τούρκος πρωθυπουργός παρά τις αρχικές διαψεύσεις των συνεργατών του που τόνιζαν πως ο Ερντογάν δεν δήλωσε ποτέ πως είναι κατά της συγκατοίκησης των φοιτητών με τις φοιτήτριες επέμεινε στην άποψη του και σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του δήλωσε « ως συντηρητικό κόμμα , τα παιδιά , οι φοιτητές όλων είναι υπο την προστασία μας. Εμείς δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέπουμε φοιτητές και οι φοιτήτριες να μένουν μαζί στις εστίες. Οτι θέλουν ας γράψουν οι αρθρογράφοι. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από άποψη παιδείας και απόδοσης. Συνεχίζουμε τον διαχωρισμό των φοιτητών και των φοιτητριών και έχουμε προχωρήσει στο θέμα αυτό κατά 70%».

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως στα διαμερίσματα που συγκατοικούν οι φοιτητές με φοιτήτριες « συμβαίνουν διάφορα πράγματα και όλα αυτά τα μαθαίνουμε από τους γείτονες. Εμείς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις καταγγελίες. Με τους νομάρχες και την αστυνομία τις εξετάζουμε και τις ελέγχουμε. Αυτό δεν είναι παρέμβαση στη ζωή των ανθρώπων».
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε πως «βασικός στόχος του Ερντογάν είναι ο οριστικός διαχωρισμός των νέων σε άνδρες και γυναίκες έχουν στόχο να υπάρχουν ανδρικές φοιτητικές εστίες και γυναικείες εστίες . Μην απορέσουν οι γυναίκες στη χώρα μας αν μια μέρα τις απαγορεύσουν την οδήγηση όπως στη Σαουδική Αραβία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eρντογάν: «Δεν μπορούν να συγκατοικούν φοιτητές με φοιτήτριες «

Η μαντήλα «σκεπάζει» τη Τουρκία