Ερντογάν: Ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK με «αιχμές» προς τη Δύση

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα την διεξαγωγή νέας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δυνάμεων του PKK, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των πτωμάτων 13 Τούρκων σε σπηλιά στο βόρειο Ιράκ, ενώ παράλληλα άφησε «αιχμές» κατά της Δύσης για τη στάση της.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε ως «πάτημα» και αφορμή τους 13 Τούρκους που εκτέλεσε το PKK, με τους Κούρδους μαχητές να διαψεύδουν την όποια ανάμειξή τους, για να εξαγγείλει την έναρξη επιθετικής επιχείρησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sigma και η ανταποκρίτρια του στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι ότι «το γεγονός στο Γκάρα ενίσχυσε την απόφασή μας να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη πέρα από τα σύνορά μας. Θα επεκτείνουμε την επόμενη περίοδο τις ήδη επιτυχημένες επιχειρήσεις μας και σε περιοχές όπου υπάρχουν σοβαρές απειλές».

Ερντογάν: «Θα γίνει ο τάφος τους εδώ!»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε εκδίκηση μέχρι τελικής πτώσης και εξόντωση της οργάνωσης των Κούρδων του ΡΚΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας κρυφτούν σε όποια σπηλιά θέλουν, εμείς θα τους ξετρυπώσουμε και θα τους ξεπαστρέψουμε. Μπήκαμε στα κρησφύγετά τους και θα ξαναμπούμε. Θα γίνει ο τάφος τους εδώ, ο τάφος τους!».

Έπειτα τόνισε ότι «θα προχωράμε χωρίς να σταματάμε, να το ξέρουν αυτό. Δεν θα περιμένουμε να έρθουν οι τρομοκράτες σε εμάς, θα πάμε εμείς και θα συντρίψουμε τα κεφάλια τους μέσα στα κρησφύγετά τους. Θα παραμείνουμε εκεί για όσο χρειαστεί, μέχρι να βάλουμε τέλος σε αυτές τις επιθέσεις».

Αιχμές κατά της Δύσης!

Ο Ερντογάν προχώρησε στις δηλώσεις αυτές, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τραπεζούντα, ενώ στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά της Δύσης και της διεθνούς κοινότητας, λόγω της στάσης που κράτησαν.  Ειδικότερα, εγκάλεσε τη Δύση που δεν παίρνει θέση, όπως ισχυρίστηκε, και δεν καταδικάζει το τραγικό για την Τουρκία γεγονός. Έκανε λόγο για σιωπή ανάλογη με εκείνη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Έι Δύση που είσαι; Γιατί σιωπάς; Κι εσείς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα σηκώνατε τον κόσμο στο πόδι. Είτε έχετε φωνή είτε όχι, γνωρίζουμε την αποστολή μας. Σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους τρομοκράτες».

Πηγή: Sigmalive / Φωτογραφία αρχείου Reuters