Ερντογάν: «Fake news» η απελευθέρωση τζιχαντιστών – «Επίθεση» και σε Ακιντζί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν συνεπεία της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν «παραπληροφόρηση» που έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι κουρδικές αρχές στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 785 ξένοι συνδεόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο όπου εκρατούντο, έπειτα από βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Επίθεση σε Ακιντζί

Εξοργισμένος με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανάρτηση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία. Ο Ακιντζί έγραψε στο Facebook, μεταξύ άλλων, ότι στη Συρία «δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα».

Το κείμενο… εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η ανάρτηση έβαλε «φωτιά» στις  σχέσεις του με τον Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει την οργή του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, το μεσημέρι της Κυριακής (13.10.2019).

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δήλωση του κ. Ακιντζί δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Υπάρχει κάποιος άλλος στον κόσμο που μάχεται για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων, για να γίνει κράτος εκτός από εμάς; Κανένας!«, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Ο Ακιντζί παρασύρεται προς ένα επικίνδυνο μέρος. Πρέπει να γνωρίζει τα όριά του. Ο ίδιος πρέπει να τα γνωρίζει. Το αξίωμά του δεν αποκτήθηκε με τη δική του δύναμη. Δημιουργήθηκε με βάση τον αγώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας«.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Ερντογάν τόνισε πως «πιστεύω ότι οι Τουρκοκύπριοι θα δώσουν το απαραίτητο μάθημα (στον Ακιντζί).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters