OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Φιλελεύθερος: Τουρκικά drones σαρώνουν Αιγαίο, Κύπρο και Συρία [χάρτες]

22/08/2019 - 09:58
FAZ - Τουρκία - αμυντική βιομηχανία
Share on FacebookShare on Twitter

Αν και η τουρκική πλευρά εμφανίζει τις κινήσεις των drones ως ενέργειες που αφορούν στην προστασία των δικών της συμφερόντων, εντούτοις έχει και τη δυνατότητα να καταγράψει πολύ περισσότερα πράγματα που έχουν ιδιαίτερη στρατιωτική σημασία.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος -επικαλούμενος την ιστοσελίδα Savunma Sanayist ST- οι χάρτες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα είναι άκρως αποκαλυπτικές. Στους χάρτες απεικονίζονται οι διαδρομές που ακολουθούν τα τουρκικά drones σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Τρεις περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από πλευράς Τουρκίας.

Οι επίμαχοι χάρτες των drones

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η πορεία που ακολουθεί το τουρκικό drone στην περιοχή του Αιγαίου. Το εν λόγω ιπτάμενο σκάφος κινείται κατά μήκος των τουρκικών παραλίων στο Αιγαίο.

Είναι, ωστόσο, εμφανές από την πορεία που ακολουθεί, η οποία φαίνεται στον χάρτη, πως η αποστολή του δεν είναι απλώς η παρατήρηση, αλλά να σαρώσει ολόκληρη την περιοχή.

Ο δεύτερος χάρτης δείχνει την πορεία του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κύπρο. Από τα τουρκικά παράλια κατευθύνεται στη χερσόνησο της Καρπασίας.

Πάνω από την Καρπασία μέχρι και την περιοχή όπου έχει αγκυροβολήσει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» είναι εμφανές ότι γίνεται πραγματικό σάρωμα ολόκληρου του ανατολικού άκρου της Καρπασίας.

Τέλος, ο τρίτος χάρτης παρουσιάζει το σάρωμα που γίνεται από τουρκικά drones στη Συρία. Κινούνται πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και προχωρούν σε βάθος εντός του συριακού εδάφους με σαφή πρόθεση να σαρώσουν και τις εν λόγω περιοχές.

Οπλισμένα τα τουρκικά drones

Στο δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας αναφέρει παράλληλα ότι τα drones της τουρκικής αεροπορίας είναι οπλισμένα, γεγονός που δείχνει ότι η αποστολή τους δεν είναι μόνο η έρευνα και η παρακολούθηση, αλλά την ίδια ώρα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Στο παρόν στάδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν δραστηριότητες αναγνώρισης και παρατήρησης ταυτόχρονα στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη Συρία, εντοπίζοντας ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια στην περιοχή και μεταφέρουν τις πληροφορίες στα κέντρα επιχειρήσεων, κατά τρόπο ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητα περιστατικά σε περιοχές όπου βρίσκονται τουρκικές μονάδες».

Η τουρκική Αεροπορία έχει στη διάθεσή της δύο μοντέλα drones, τα ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2.

Αναφέρεται ότι υπάρχουν πέραν των 100 ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Στρατοφυλακής, της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.

Τα drones εντάχθηκαν πρώτη φορά στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2014 και σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως για εσωτερικές δράσεις, αλλά και εκτός συνόρων. Τέτοιες εκτός Τουρκίας δραστηριότητες αναφέρονται οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη», «Κλάδος Ελαίας» κ.λπ. Σημειώνεται πως η δράση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν καθοριστικής σημασίας για τη δράση του τουρκικού στρατού.

Πηγή: philenews.com / Ανδρέας Πιμπίσιης

Tags: DRONESΑΙΓΑΙΟΚΥΠΡΟΣΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONES

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 ύποπτοι για επιθέσεις κατά μη μουσουλμάνων – Έχουν σχέσεις με το ISIS

25/12/2025 - 11:20
Falcon-50
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

24/12/2025 - 19:53
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

24/12/2025 - 15:12

Διαβάστε Επίσης

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Kommersant: «Ο Πούτιν εξετάζει την ανταλλαγή εδαφών αλλά θέλει να κρατήσει όλο το Ντομπάς»

Η Καμπότζη καταγγέλλει βομβαρδισμούς της Ταϊλάνδης παρά τις συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Τραμπ: «Εξαπολύσαμε πολυάριθμα φονικά πλήγματα σε τζιχαντιστές στη Νιγηρία – Να σταματήσει η σφαγή χριστιανών» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Τα πρώτα του λόγια μετά την σύλληψη για ενδοοικογενειακή απειλή - «Ήθελα μόνο να δω τα παιδιά μου»

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από 57χρονο, ανήμερα των Χριστουγέννων - Χάρισε ζωή με κερατοειδείς και νεφρούς

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης σε χριστουγεννιάτικη διάθεση - Οι ευχές κάτω από το στολισμένο δέντρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert