OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γερμανικός Τύπος: «Τι φοβάται ο Ερντογάν;»

04/01/2022 - 19:54
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή το αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας που σημείωσε χθες ο πληθωρισμός στην Τουρκία και τη γενικότερη νομισματική κρίση που την πλήττει εδώ και καιρό, ο γερμανικός τύπος «γέμισε» σχόλια και αναλύσεις για την οικονομική πολιτική του Ερντογάν. 

«Μια κυβέρνηση με πληθωρισμό που ανέρχεται στο 36% στον ετήσιο απολογισμό της θα πρέπει να αναρωτιέται τι κάνει λάθος. Διαφορετικά, αυτή την ερώτηση θα την θέσουν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας, το οποίο είναι πιο επικίνδυνο για τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του» έγραψε σε σχόλιό της με τίτλο «Τι φοβάται ο Ερντογάν;» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Επίσης, «οι τουρκικές αρχές που αυτή τη στιγμή εκπληρώνουν με κάθε λεπτομέρεια τις διαταγές του Ερντογάν, ίσως κάποια στιγμή στραφούν εναντίον του, «αθόρυβα» ή ακόμα και φανερά στους δρόμους και τότε τα πράγματα θα δυσκοέψουν περισσότερο για τον ηγέτη της Άγκυρας» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Με μια αναδρομή στο παρελθόν, τα γερμανικά μέσα «υπενθυμίζουν» στον Ερντογάν, ότι την τελευταία φορά που ο πληθωρισμός έφτασε σε τόσο υψηλά ποσοστά το 2002, η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να φύγει από την εξουσία, την οποία ανέλαβε ο Ερντογάν. Ειδικοί προβλέπουν ήδη ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει την άνοιξη το 40%.  «Ο νυν πρόεδρος καταπολεμά τον πληθωρισμό με όλες του τις δυνάμεις. Δυστυχώς με λάθος μέσα».

«Ο Ερντογάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο»

Και η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης στην Τουρκία αλλά και το δυσοίωνο πολιτικό μέλλον του Τούρκου Προέδρου. «Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κάνει καμία κίνηση απόκλισης από την παράξενη νομισματική του πολιτική, αντιμετωπίζοντας τον αυξανόμενο πληθωρισμό με χαμηλά επιτόκια, παρόλο που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο».

Για να κρατήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο Ερντογάν «πατάει» στο συναίσθημα και χρησιμοποιεί την δικαιολογία της «εθνικής υπερηφάνειας» για να δικαιολογηθεί στους πολίτες του. Εκλιπαρεί κυριολεκτικά τους επενδυτές να «ξεθάψουν» τα αποθέματα σε χρυσό και συνάλλαγμα και να τα ανταλλάξουν με λίρες και δίνει νέες υποσχέσεις, πιθανώς όμως ακριβές για τα νοικοκυριά, θέλοντας να προστατεύσει τους επενδυτές από απώλειες συναλλάγματος.

Κύριος στόχος του, σύμφωνα με το γερμανικό τύπο, είναι να κρατήσει «πάση θυσία» την θέση της προεδρίας στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από: Deutsche Welle / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert