Γιαβούζ: «Μέχρι αύριο θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις» δήλωσε ο Ντονμέζ

Όπως είχε αναφέρει Τούρκος υψηλόβαθμος διπλωμάτης, το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ θα ξεκινούσε τις δραστηριότητές του σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τουρκικών ενεργειακών σχεδιασμών. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το Γιαβούζ, που έχει «βάλει φωτιά» στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, θα έχει ξεκινήσει μέχρι αύριο, τις δραστηριότητές του σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε χαρακτηριστικά πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ θα αρχίσει σήμερα ή αύριο, Τρίτη, γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο νοτιοδυτικά της Κύπρου, δήλωσε ο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως έστειλε το πλοίο στην περιοχή όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ήδη χορηγήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες. Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία για «σοβαρή κλιμάκωση» των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters