Χουλουσί Ακάρ: «Μετά το 1974 και την Κύπρο η άμυνά μας έκανε τεράστιο άλμα»

Για τεράστιο άλμα στην αμυντική βιομηχανία μετά το 1974 και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο μίλησε ο Yπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου ‘Ορίζοντας’ (Ufuk A-591) στα ναυπηγεία Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει υλοποιήσει μια τεράστια και αλματώδη ανάπτυξη στην αμυντική βιομηχανία βασισμένη στις εθνικές αξίες και τα εθνικά συμφέροντα της. Πλέον έγινε αντιληπτό ότι με την εξάρτησή μας από τη διεθνή αγορά δεν υπήρξε πρόοδος και πλέον, ευτυχώς, αυτή η νοοτροπία δεν υπάρχει πια και τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για τα εθνικά συμφέροντα και την πορεία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Αυτό αποδεικνύεται, τόνισε ο Ακάρ, από το γεγονός ότι από το 1976 που η Τουρκία ήταν αντιμέτωπη με εμπάργκο όπλων , αυτή την στιγμή η Τουρκία είναι μια χώρα που δημιουργεί, κατασκευάζει, αναπτύσσει και εξάγει μεγάλο εύρος στρατιωτικού εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων, από πολεμικά πλοία, άρματα μάχης μέχρι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ωστόσο ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στο δόγμα της Τουρκίας περί «Γαλάζιας Πατρίδας» όπου δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προασπίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ενώ τέλος το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, που πλέον θα ενισχυθεί από τη νέα κορβέτα, την οποία εγκαινίασαν και καθέλκυσαν παρουσία Ερντογάν, θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας Ακάρ.