ΒΙΝΤΕΟ: Η Τουρκία εξάγει αντιαρματικούς πυραύλους

Εξαγωγές του  τουρκικής παραγωγής αντιαρματικού πυραύλου Cirit  για ελικόπτερα ξεκίνησε η Τουρκία. Όπως γράφει η εφημερίδα  Turkiye με τον τίτλο « Οι εγχώριοι πύραυλοί μας θα φθάσουν σε όλο τον κόσμο» άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον των ξένων χωρών η αποδοτικότητα των πυραύλων Cirit (Τζιρίτ) που κατευθύνονται με λέϊζερ κατά στόχων εδάφους. Ηδη, αναφέρει,  υπογράφηκε συμφωνία ύψους 196,2 εκ. δολ. με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την εξαγωγή των πυραύλων Cirit που θα χρησιμοποιηθούν από τα ελικόπτερα της χώρας αυτής  εναντίον στόχων ξηράς. 

Οι πύραυλοι Cirit  οι οποίοι έχουν ήδη να εξοπλίζουν μονάδες ελικοπτέρων  των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατασκευάζονται από την εταιρεία ROKETSAN και σχεδιάστηκαν, αναφέρεται, από τούρκους μηχανικούς
Έχει αναφερθεί στον τουρκικό τύπο ότι ήδη εντάχθηκαν στα ελικόπτερα Κόμπρα και Σούπερ Κόμπρα (AH-1P Cobra και AH-1W Super Cobra) μεταφορείς των δύο και τεσσάρων πυραύλων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για να εξουδετερωθεί ένας  στόχος τους χρειαζόταν 16 ρουκέτες παλαιού τυπου, (χωρίς κατεύθυνση) ενώ με τους νέας γενιάς η εξουδετέρωση  επιτυγχάνεται μόνο με δύο πυραύλους.To χαρακτηριστικό του πυραύλου είναι πως στόχοι οι οποίοι καταδεικνύονται από στρατιώτη που βρίσκεται στον αέρα ή στο έδαφος, μπορούν να χτυπηθούν με απόκλιση το πολύ 3 μέτρων.Το βεληνεκές του είναι 1,5-8 χλμ. με υψηλή πιθανότητα  πλήγματος και κατά κινούμενου στόχου.  Το τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών Ερευνών (TUBITAK) κατασκεύασε  αισθητήρες για τις επόμενες παρτίδες CIRIT. 

Η  πρώτη παρτίδα 100 πυραύλων   70-χιλιοστών παραδόθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουν γίνει οι ετήσιες δοκιμές.Σε πρώτο στάδιο θα δοκιμαστούν 2.000 πύραυλοι Cirit.

Παράλληλα τα τουρκικά  σχέδια για τον εξοπλισμό και των νέων επιθετικών ελικοπτέρων T-129 Atak  ( που παρουσιάζουν όμως προβλήματα) με κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους τύπου Cirit, εξελίσσονται ομαλά.

Το VIDEO που μετέδωσε το CNN Turk 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκική προβοκάτσια κατά Ελλάδας, με «χάκερς» εισαγωγής! Σενάρια κατασκοπείας

«Γέρνει» το τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο ΑΤΑΚ!

Οι τουρκικές στολές για την αντιμετώπιση πυρηνικής καταστροφής

Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού για το ύψος του Κεμάλ!