Η Τουρκία τρέχει να κρυφτεί πίσω από το NATO,για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 17:00 ,μετά από αίτημα της Τουρκίας που σπεύδει να “κρυφτεί” τώρα πίσω από τη Συμμαχία. Η Ρωσία επιμένει ότι το αεροσκάφος της πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας και παρουσιάζει διοαφορετικό σενάριο για την κατάρριψή του,κάνοντας λόγο για πύραυλο εδάφους-αέρος. Αντιθέτως οι Τούρκοι μιλούν για κατάρριψη από F-16.Σύμφωνα με την Αγκυρα, τουρκικά F-16 S κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος (ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ) στην περιοχή της τουρκο-συριακής μεθορίου έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις για παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου

Διαβάστε - Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ μετα απο αίτημα Τουρκίας

Όπως και να ‘χει πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η κλιμάκωση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Η είδηση ότι ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού SU-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16,είναι νεκρός, επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και προκαλεί τεράστιο προβληματισμό για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι οποίες είναι αυτονόητο ότι μας αφορούν.

Από την Άγκυρα γίνεται ήδη προσπάθεια …αποκλιμάκωσης που θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί βεβαίως. Αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους δεν συνιστά ενέργεια κατά συγκεκριμένης χώρας, αλλά αποτελεί μέτρο για την υπεράσπιση της τουρκικής εδαφικής κυριαρχίας σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής! Ανατολίτικα παραμύθια της Χαλιμάς! Οι Τούρκοι γνώριζαν πάρα πολύ καλά τι αεροσκάφος κατέρριπταν. Το ερώτημα είναι αν έχουν υπολογίσει και το κόστος που μπορεί να έχει αυτή η ενέργεια.

Στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία .