Κιλιτσντάρογλου: Κατηγορεί τη Ρωσία για την αποχώρηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από τις εκλογές

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με μήνυμά του το λογαριασμό του στο Twitter κατηγόρησε απροκάλυπτα τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο και τις κασέτες που κυκλοφόρησαν χθες σε αυτή τη χώρα. Εάν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας», ανέφερε.

Μόλις τρεις μέρες από τις εκλογές στην Τουρκία, ο υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την «κούρσα».

Ο Ιντζέ ήταν ένας από τους τέσσερις υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές, μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον κύριο αντίπαλο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και τον Σινάν Ογκάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters