«Στη Μέση Ανατολή ιδρύεται κουρδικό κράτος»

»Δέστε, στην Μέση Ανατολή ιδρύεται κουρδικό κράτος’’. Αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην ομιλία του ο Προεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία BDP κ. Ντεμιρτάς μιλώντας στο Μπάτμαν σε συγκέντρωση για τους απεργούς πείνας στις φυλακές στην πόλη  Μπάτμαν .

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η  εφημερίδα Radikal ο κ.  Ντεμιρτάς είπε ότι ο (Τούρκος)  υπουργός Δικαιοσύνης μόνος του δεν μπορεί να επιλύσει το κουρδικό , ότι το κλειδί για την λύση βρίσκεται στο Ιμραλί (όπου είναι φυλακισμένος ο Οτζαλάν) και τόνισε επό λέξει: « Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι πιο γενναίος. Συμπεριφερθείτε σωστά σαν κυβέρνηση και κράτος. Απέναντί σας υπάρχει ένας λαός . Δέστε , στην Μέση Ανατολή ιδρύεται κουρδικό κράτος».
Να σημειωθεί ότι η ομιλία εκφωνήθηκε σε εκδήλωση υποστήριξης 900 Κουρδων απεργών πείνας που κρατούνται σε 58 φυλακές με το αίτημα «δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί στους θανάτους-να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας» .
 
 
Ο τύπος γράφει ότι την τελευταία μέρα του Μπαϊραμιού το ΡΚΚ πραγματοποίησε επιθέσεις σε 5 ξεχωριστά σημεία ασφάλειας στο κέντρο της πόλης Σίρνακ . Κατά τις ταυτόχρονες επιθέσεις σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι τρείς. Στόχοι ήταν το αστυνομικό φυλάκιο στην Νομαρχία του Σίρνακ, η Δ/νση Ασφαλείας , το Κέντρο των Δυνάμεων ταχείας επέμβασης , το Κέντρο του Αρχηγείου της Στρατοχωροφυλακής καθώς και οι κατοικίες των οικογενειών αστυνομικών και στρατιωτικών. Οι επιθέσεις έγιναν με ρουκετοβόλα και μακρύκανα.
 
.