Μαινόμενος Ερντογάν: Έχουμε δικαίωμα να εκκαθαρίσουμε τη Συρία – Η Δύση ονειρεύεται νέες σταυροφορίες

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα να αναλάβει δράση για ακόμη μία φορά, αν οι μαχητές δεν έχουν εκκαθαριστεί από τα σύνορα της με τη Συρία.

Σε μία ομιλία του, βουλευτές από το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι η πρόσφατη ρωσική επίθεση κατά Σύριων ανταρτών στο Ιντλίμπ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας, έδειξε ότι η διαρκής ειρήνη στη Συρία, δεν είναι επιθυμητή.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν “να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες” καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Υποστήριξε δε ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν “ένα θέμα τιμής για εμάς.”

Αναφερόμενος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε πως η Τουρκία είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να επιλύσει τη σύρραξη και πιστεύει στην ειλικρίνεια της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι έχει πει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μπορούν να επιλύσουν μαζί το πρόβλημα.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν ανέφερε πως είπε στον Πούτιν ότι η Αρμενία χρησιμοποιεί τους Κούρδους μαχητές στις συγκρούσεις, αφού ο Πούτιν εξέφρασε τις ανησυχίες του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ