Μόνος ο Ολάντ στη Τουρκία αλλά δείτε ποια θα βραβεύσει! ΒΙΝΤΕΟ

Την Τουρκία θα επισκεφθεί επισήμως την προσεχή εβδομάδα ο Γάλλος Πρόεδρος κ. François Hollande ( Φρανσουά Ολάντ),  22 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη Γάλλου Προέδρου στην γειτονική χώρα, ‘όπως θυμίζει η εφημερίδα Hürriyet. Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει ότι ο κ. Hollande θα επισκεφτεί μόνος του την Τουρκία, λόγω του πρόσφατου σκανδάλου για τη σχέση του με την ηθοποιό Julie Gayet.

Η εξομάλυνση γαλλο-τουρκικών σχέσεων

Το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου στην Άγκυρα ξεκινά με επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, ο κ. Hollande συναντηθεί με τον Τουρκο Πρόεδρο κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον Τουρκο Πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας κ. Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, τη σύζυγο του δολοφονημένου Αρμένιου δημοσιογράφου Hrant Dink, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και φορείς της γαλλικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Στην Άγκυρα, ο κ. Hollande θα αναφερθεί στο άνοιγμα του νέου Κεφαλαίου και την εξομάλυνση των γαλλο-τουρκικών σχέσεων, οι οποίες άρχισαν να βελτιώνονται μετά το άνοιγμα του Κεφαλαίου 22 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
 
Θα βραβεύσει Τουρκάλα που τραγουδά (και) ελληνικά!

Με την ολοκλήρωση των επίσημων επαφών του στην πρωτεύουσα, ο Γάλλος Πρόεδρος θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου, μεταξύ άλλων  πρόκειται να παραδώσει βραβείο στην γνωστή 50χρονη τραγουδίστρια Τζαντάν Ερτσετίν (Candan_Erçetin) , για τη συνεισφορά της στις σχέσεις της Γαλλίας, με την Τουρκία.

Η Τζαντάν Ερτσετίν, γεννημένη στις 10 Φεβρουαρίου 1963 στο Κιρκλαρελί, είναι Τουρκάλα τραγουδίστρια. Φοίτησε στο Λύκειο του Γαλατασαράι και κατόπιν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης από όπου και απέκτησε πτυχίο στην Αρχαιολογία. Το 1991 αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης όπου και διδάχτηκε κλασική όπερα. Εκπροσώπησε τη χώρα της στο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον του 1986, ο οποίος έλαβε χώρα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, σαν μέλος του συγκροτήματος Klips ve Onlar με το τραγούδι »Halley».Σήμερα, παράλληλα με τις συναυλίες της, εργάζεται και ως καθηγήτρια μουσικής στο Λύκειο του Γαλατασαράι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Τζαντάν Έρτζετιν, πριν δύο χρόνια  έβγαλε δίσκο με ελληνικά τραγούδια και τα τραγούδησε στην ελληνική γλώσσα, παρόλο που δεν  γνωρίζει  ελληνικά . Σε τηλεοπτικές εκπομπές η Έρτσετιν το μισό τραγούδι το τραγουδά στα ελληνικά και μετά στα τούρκικα. Οι τούρκοι τηλεθεατές σηκώνονται να χορέψουν και στις δυο γλώσσες, αφου ο ρυθμός είναι ο ίδιος.