«Ναι» στην πρόταση Οτσαλάν, λέει η Τουρκία

Θετικό κρίνεται  από την Άγκυρα το »χρονοδιάγραμμα ειρήνης» του Οτζαλάν. Συγκεκριμένα η στάση που τήρησε το Καντίλ και η απάντηση που έδωσε στο χάρτη πορείας του Οτσαλάν για το χρονοδιάγραμμα ειρήνης κρίθηκε από την Άγκυρα περισσότερο θετικό από ό,τι αναμενόταν. Οι απαντητικές επιστολές του Καντίλ στο χάρτη πορείας του Οτζαλάν προκάλεσαν ικανοποίηση στην Άγκυρα. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται στην εφημερίδα  Taraf  με τον τίτλο «Η Άγκυρα ικανοποιημένη από το Καντίλ» .Στο ρεπορτάζ τονίζεται ακόμα πως το ηγετικό στέλεχος του PKK Καραγιλάν,Πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του KCK, είπε πως συνήλθαν τα αρμόδια όργανα της οργάνωσης και αποφάσισαν να υποστηρίξουν το σχέδιο λύσης που χάραξε ο Οτζαλάν στην επιστολή του και να θέσουν σε εκκρεμότητα τον πόλεμο.

 Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του  BDP με τον Οτζαλάν στο Ιμπραλί τους είχε δώσει 3 επιστολές, μία προς το BDP, μία προς το Καντίλ και μία προς το ΚΟΝGRA-GEL στην Ευρώπη.
 Ερντογάν -ΜΙΤ
Στο μεταξύ  ο Τούρκος Πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Εργίν και με τον επικεφαλής της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν. Κατά τις συναντήσεις λέγεται ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τη λύση του Κουρδικού, το θέμα των εορτασμών για το Νεβρουζ καθώς και το θέμα της αποστολής της 3ης αντιπροσωπείας του BDP στο Ιμπραλί για να συναντηθεί με τον Οτζαλάν.

 Η συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον επικεφαλής της ΜΙΤ κ. Φιντάν ήταν διάρκειας 2,5 ωρών και δεν ακολούθησε καμία ανακοίνωση.