OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέο όχι Πούτιν σε συνάντηση με Ερντογάν και εκνευρισμός στην Άγκυρα

14/12/2015 - 16:21
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τα δυο τελευταία περιστατικά, από τα οποία φάνηκε η διάθεση της Μόσχας να κλιμακώσει την κατάσταση, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στην Αγία Πετρούπολη. Η διμερής σύνοδος κορυφής ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας είχε συμφωνηθεί κατά τη σύνοδο της G20 στην Άγκυρα (σ.σ. πριν τα τουρκικά F-16 ρίξουν το ρωσικό Su-24) αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει. «Δεν θα γίνει, δεν είναι προγραμματισμένη», απάντησε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους.

Η νέα… «πόρτα» Πούτιν σε Ερντογάν έρχεται ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβασε επικίνδυνα τους τόνους της λεκτικής αντιπαράθεσης των δυο πλευρών. Χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του ρωσικού αντιτορπιλικού να ρίξει προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού στο Αιγαίο, 13,6 μίλια ανοιχτά της Λήμνου, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία πως… γελοιοποιείται!
Η υπομονή της Τουρκίας με τη Ρωσία «έχει όρια», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Το δικό μας ήταν μόνο ένα αλιευτικό σκάφος, μου φαίνεται ότι η αντίδραση του πλοίου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ήταν υπερβολική», σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Η Ρωσία και η Τουρκία θα πρέπει βεβαίως να δημιουργήσουν εκ νέου τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν πάντοτε, αλλά η υπομονή μας έχει όρια», υπογράμμισε.
Αλλά δεν σταμάτησε εκεί ο Τούρκος υπουργός, επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει ήδη «φέρει τον εαυτό της σε μια γελοία θέση» με τις κατηγορίες που εξέφρασε ο πρόεδρός της Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Τουρκία κατέρριψε το αεροσκάφος της για να προστατεύσει την προμήθεια πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. «Κανείς δεν το πίστεψε», σημείωσε.
Επέκρινε δε τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, λέγοντας ότι αποσκοπεί στην υποστήριξη του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κι όχι στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών. «Δυστυχώς η Ρωσία δεν βρίσκεται στη Συρία για να πολεμήσει τους τρομοκράτες», είπε, προσθέτοντας ότι μόνον το 8% των αεροπορικών της επιδρομών έχουν στόχο θέσεις που κατέχουν οι τζιχαντιστές, ενώ το 92% στρέφεται κατά άλλων οργανώσεων που είναι εχθρικές στον Άσαντ.
Οι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και είναι απαραίτητα τα χερσαία στρατεύματα, κατέληξε εξάλλου ο Τσαβούσογλου. 

Tags: G-20ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΡΙΣΗΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

Su-57: Η Ρωσία παρέλαβε νέα παρτίδα μαχητικών με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στην Αθήνα: 6 ιδέες για ρομαντικά δείπνα, brunch και staycation

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert