Ο Ερντογάν περηφανεύεται γιατί ξεζούμισε με τις αγωγές τον Κιλιντζάρογλου

Εκτός από τις πολεμικές κορώνες εναντίον των Κούρδων, και τις απειλές για μια ιδιοτυπη γενοκτονία ως αντίποινα για τις τουρκικές απώλειες, ο Σουλτάνος Ερντογάν στην τελευταία ομιλία του κοκορεύτηκε για τα χρήματα που έχει βγάλει σέρνοντας στα δικαστήρια της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης τον Κιλιντζάρογλου.

«Πλέον δεν μπορώ να θυμηθώ το ποσό των χρημάτων που έχω κερδίσει σε αγωγές από αυτόν.» είπε με περισσή αλαζονεία ο Τούρκος Πρόεδρος και και πρόσθεεσε: «όμως αυτό το άτομο, δεν λέει να σταματήσει τα ψέματα.» 

Στην ομιλία του στο Κιζιλτζαχαμάμ σε μέλη του κόμματος του ανέφερε: «Κάθε κρίση φέρνει μαζί της και ευκαιρίες» ενώ απαντώντας στην κριτική του ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτστνάρογλου σχετικά με την εταιρία McKinsey, είπε πως: «Κάλεσα όλους τους φίλους υπουργούς και τους το είπα. Δεν θα προσλάβετε ξανά την εταιρία συμβούλων».

Αναφερόμενος στην κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας και στα εφιαλτικά σενάρια περί προσφυγής στο ΔΝΤ είπε: «Όταν αναλάβαμε το χρέος μας στο ΔΝΤ ήταν 23,5 δις $. Το 2013 αυτό το χρέος το μηδενίσαμε. Μηδενίσαμε το χρέος στο ΔΝΤ. Γνωρίζουμε πως χωρίς οικονομική ανεξαρτησία δεν υπάρχει και πολιτική ανεξαρτησία.»

Επιχειρώντας να εξυφάνει το παραμύθι της οικονομικής επίθεσης είπε: «Στην Τουρκία δεν υπάρχει οικονομική κρίση. Στην Τουρκία υπάρχει μια χειραγώγηση σχετικά με την οικονομία, είναι μια χειραγωγούμενη κίνηση»

ΠΗΓΗ: http://www.cumhuriyet.com.tr/