OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν ξεκινά «κυνήγι μαγισών» εναντίον των αντιπάλων του

03/01/2014 - 00:24
Share on FacebookShare on Twitter

Σε αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Τουρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν  βουλευτής του κόμματος του οποίου παρέδωσε λίστα με 200 ονόματα  που φέρονται να σχετίζονται με την «παράλληλη δομή» του Κινήματος Γκιουλέν μέσα στο κράτος. 

Ο βουλευτής του ΑΚΡ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων,κ. Μπουρχάν Κουζού, δήλωσε ότι η «παράλληλη δομή» σχεδίαζε επιχειρήσεις σε 42 νομαρχίες αλλά η κυβέρνηση κατόρθωσε να αποτρέψει το «κυνήγι μαγισσών», γράφει η  φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit,  που αναδεικνύει το θέμα  σήμερα,  αναφέροντας ότι ο κ.Ερντογάν έχει στα χέρια του τη λίστα .

Όπως δήλωσε ο βουλευτής  η λίστα, την οποία συνέταξε  μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ), εμπεριέχει ονόματα αστυνομικών, ακαδημαϊκών, στελεχών της δημόσιας διοίκησης, δικαστών, εισαγγελέων, εκπροσώπων των ΜΜΕ και επιχειρηματιών. 

Από την άλλη η εφημερίδα Zaman χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ.Κουζού ως μια ομολογία για της παράνομες υποκλοπές και προειδοποιεί ότι ένα κυνήγι μαγισσών  εναντίων των υποστηριχτών του κινήματος Γκιουλέν θα ήταν «καταστροφικό λάθος».

Στο μεταξύ ως »προαναγγελία» της αντεπίθεσης Ερντογάν θεωρούν αρκετοί  και το σημερινό άρθρο του αρθρογράφου της Γενί Σαφάκ  κ.Αμντουλκαντίρ Σελβί,όπου αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός «πάτησε το κουμπί για έναρξη του `αγώνα` κατά του παράλληλου κράτους».

Αναφέρει επίσης πως σύντομα θα ανακοινώσουν και τα ονόματα αυτών που είχαν παγιδεύσει με κοριούς το γραφείο του Πρωθυπουργού. «Παρακολουθείστε τις βροντές», σημειώνει ο Σελβί.Ενώπιόν του τώρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει και τα ονόματα 2.000 ατόμων τα οποία θα αντικατασταθούν από τη δημόσια υπηρεσία και αλλού. 

Στο μεταξύ από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά που ξεκίνησε η κρίση δεν έγινε καμιά δημοσκόπηση για τη δύναμη των κομμάτων. Σήμερα ωστόσο ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων η οποία πρόσκειται στον Τούρκο Πρωθυπουργό ANAR, ο Ιμπραχίμ Ουσλού έκανε την πρώτη αξιολόγηση και δήλωσε στην εφημερίδα Ραντικάλ πως αν το AKP πάρει κάτω από 40% στις δημοτικές εκλογές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

«Μέχρι τώρα το ΑΚΠ σε δημοτικές εκλογές πήρε δύο ποσοστά. Ένα 38% και ένα 42%. Αν σε αυτές τις εκλογές πάρει έστω και μία ψήφο πάνω από το 40% θα σημαίνει ότι δεν έχασε ούτε ένα γραμμάριο από τη στήριξη του έθνους», λέει ο Ιμπραχίμ Ουσλού. Εκτιμά επίσης πως με ένα τέτοιο ποσοστό ο Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να εκλεγεί και στην προεδρία του κράτους από τον πρώτο γύρο, καθώς για πρώτη φορά φέτος τον Τούρκο Πρόεδρο θα τον εκλέξει απευθείας ο λαός.

Ο Ουσλού άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και δίκη εναντίον της θρησκευτικής κοινότητας του Φετουλάχ Γκιουλέν την οποία αντί για «Προσφορά» όπως αυτοαποκαλείται την αποκαλεί «Χούντα Προσφοράς». Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εδώ και μια βδομάδα κάνει λόγο για «Αγώνα Απελευθέρωσης».

«Το 2014 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά της Τουρκίας έπειτα από τον Απελευθερωτικό Πόλεμο (1914-20). Για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια ημιεθνική χούντα. Και στο παρελθόν υπήρχαν χούντες αλλά ήταν εθνικές. Οι επιθέσεις της χούντας θα αυξηθούν. Στο στόχαστρο της χούντας είναι τόσο ο Ερντογάν όσο και το AKP. Θέλουν να θάψουν και τους δύο στην ιστορία. Αυτός είναι ο καβγάς», λέει στη Ραντικάλ ο Ιμπραχίμ Ουσλού  

Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΔΙΑΦΘΟΡΑΕΡΝΤΟΓΑΝΔΙΑΦΘΟΡΑΜΠΑΓΙΣ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Top News

GNTM 6: Το λάθος στη φωτογραφία των finalist με τα 6 δάχτυλα που κανείς δεν είδε

Νίκος Γιαννόπουλος για τον ξυλοδαρμό του από τον Νίκο Παππά: «Όποιος με αποκαλεί μέθυσο θα βρεθεί στα δικαστήρια»

Γη της ελιάς - επόμενα επεισόδια: Βασιλική και Στέφανος παντρεύονται, χωρίς τον Στάθη και τη Χάιδω

Έρχεται καιρός τύπου «Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Πέφτει η θερμοκρασία την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert