OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν ζήλεψε τη δόξα του… Μωάμεθ του Πορθητή!

28/06/2021 - 09:58
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Η μεγαλομανία του Ερντογάν είναι γνωστή. Κάποιοι θα πουν «παροιμιώδης». Δεν παύει ωστόσο να εκπλήσσει.

Τούτη τη φορά μάλλον εξέπληξε ακόμη και τους πιό πιστούς οπαδούς του, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον… Μωάμεθ τον Πορθητή!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Ερντογάν «θεμελίωσε» το περασμένο Σάββατο μια γέφυρα, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, ενός «φαραωνικού» έργου που θεωρεί «κληρονομιά» του στην Τουρκία.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Πορθητής όταν κατακτούσε την Κωνσταντινούπολη μετέφερε τα πλοία από την ξηρά και έκανε όλο τον κόσμο να τον θαυμάζει. Έτσι κι εμείς με τις τρεις γέφυρες που χτίσαμε πάνω στον Βόσπορο, κάναμε τον κόσμο να μας θαυμάζει… Τώρα, θα ενώσουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα με έναν νέο Βόσπορο, με την Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης και θα αφήσουμε έκθαμβο ολόκληρο τον κόσμο».

« Ο θεός είναι μαζί μας και μας βοηθάει», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να υπενθυμίσουμε για την ιστορία πως η κυβέρνηση Ερντογάν υποστηρίζει ότι καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνο για τα δεξαμενόπλοια να περνούν από τον Εύξεινο Πόντο στη Θάλασσα του Μαρμαρά μέσω του κορεσμένου Βοσπόρου, που χωρίζει την ασιατική από την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε ακόμη DW: Εφιάλτης το νέο κανάλι στην Κωνσταντινούπολη;

Κάθε χρόνο περνούν από τα Στενά 43.000 πλοία, πολύ περισσότερα από τα 25.000, αριθμό που θεωρεί «ασφαλή» η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις. Μέχρι το 2050 εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 78.000.

Πάντως, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι οι περισσότεροι πολίτες αντιτίθενται στο σχέδιο, όπως και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) στο οποίο ανήκει. Οι επικριτές του λένε ότι θα καταστρέψει το θαλάσσιο οικοσύστημα και θα θέσει σε κίνδυνο την παροχή πόσιμου νερού της πόλης.

Υψηλόβαθμοι τραπεζικοί είπαν τον Απρίλιο στο πρακτορείο Reuters ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας είναι απρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τη διώρυγα του Ερντογάν, λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών και των επενδυτικών κινδύνων.

Η Ρωσία ανησυχεί επίσης ότι η νέα διώρυγα μπορεί να μην καλύπτεται από τη Συνθήκη του Μοντρέ, του 1936, που καθορίζει τη διέλευση των πολεμικών πλοίων μέσω του Βοσπόρου.

Ο Ιμάμογλου απέρριψε την τελετή του περασμένου Σαββάτου υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ένα διαφημιστικό κόλπο για να σωθεί το γόητρο ενός έργου που καθυστερεί να υλοποιηθεί, εν μέρει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Επισήμανε επίσης ότι η γέφυρα αποτελεί μέρος ενός αυτοκινητοδρόμου που δεν σχετίζεται με τη διώρυγα.

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Tags: ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Ρωσία: Συνελήφθησαν και θα ανακριθούν δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Rafale: Τα «Γεράκια» της 332 Μοίρας έκλεψαν την παράσταση στην άσκηση «Spears of Victory» της Σαουδικής Αραβίας

Ουκρανία και Ρωσία έχουν προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο να τερματίσουν τον πόλεμο: «Οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό»

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μπαράζ πληγμάτων στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο εν μέσω πολικού ψύχους

Top News

Να μ' αγαπάς - spoiler: Η Φωτεινή στο νοσοκομείο με αιμορραγία, αγωνία για τη ζωή του μωρού που κυοφορεί

Έφη Αλεβίζου για υστερεκτομή: Θα έκανα έτσι κι αλλιώς αυτό το χειρουργείο από τη στιγμή που βρέθηκε καρκίνος στη μήτρα

Η Μαρία Καβογιάννη πήρε το μικρόφωνο από την Άννα Βίσση και ξεσήκωσε τον κόσμο με το «I Will Survive»

Μαίρη Συνατσάκη: «Έκανα follow την Κατερίνα Καινούργιου και της στέλνω συνέχεια τις ευχές μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert