Ο σύμβουλος του Ερντογάν που θέλει να πεθάνει γι’αυτόν!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο νέος σύμβουλος Α’ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο δημοσιογράφος Γιγίτ Μπουλούτ , ήταν από τους βασικούς επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν όταν αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Vatan.
Θεωρούσε πως η κυβέρνηση του τούρκου πρωθυπουργού εφαρμόζει λανθασμένη οικονομική πολιτική , όπως διαφωνούσε και με τον τρόπο άσκησης πολιτικής του Ερντογάν.

Όμως μέσα σε λίγα χρόνια ο Μπουλούτ μεταμορφώθηκε άρχισε να στηρίζει τον Ερντογάν. Έφτασε βέβαια στο σημείο να ισχυρίζεται πως «κάποιοι θέλουν να τον δολοφονήσουν τον Ερντογάν. Πιστεύω μάλιστα πως γίνονται προσπάθειες δολοφονίας του, με τηλεκίνηση και με διάφορες άλλες μεθόδους».
Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως ικανοποιήθηκε από τα διαδοχικά θετικά σχόλια του Μπουλούτ, που μιλά για «μαγικά» σχέδια συνωμοσίας και τον διόρισε ως σύμβουλο του που φυσικά ο τούρκος δημοσιογράφος αποδέχθηκε.
Ο Μπουλούτ τώρα ως σύμβουλος του κατηγορείται πως έχει κάνει «μεγάλη κωλοτούμπα» όπως γράφει η εφημερίδα Sol. Ο ίδιος απαντά και δηλώνει πως «ίσως στο παρελθόν κάποιοι να με ξεγέλασαν». Ο ίδιος τώρα δηλώνει πως είναι «έτοιμος για να πεθάνει για τον Ερντογάν»!
Τα «διαμάντια» του Μπουλούτ δεν έχουν τέλος καθώς αναφέρει πως « ανέλαβα τη θέση του συμβούλου με την εκτίμηση του πρωθυπουργού και τη βοήθεια του Θεού. Γιατί να παραιτηθώ από την ανώτερη θέση που είχα στα μέσα ενημέρωσης; Ολοι έχουν μια στιγμή που «φωτίζονται»…Αν χρειαστεί να πεθάνω για τον Ερντογάν , θα πεθάνω. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σαν κι εμένα».
H τουρκική εφημερίδα Sol γράφει για τον ίδιο πως «ο Μπουλούτ ανέλαβε τη θέση του σουμβούλου ως ανταμοιβή για τα λόγια που λέει για τον Ερντογάν και τώρα προσπαθεί να «δέσει τον γάϊδαρο του» και δηλώνει πως είναι έτοιμος να πεθάνει για τον «τούρκο πρωθυπουργό»
Πολλοί δημοσιογράφοι στην Τουρκία φοβούνται για τις «συμβουλές» που θα δίνει ο Μπουλούτ στον Ερντογάν.

Σκληρή κριτική του ασκεί και ο αρθρογράφος της Hürriyet Ahmet Hakan «ο συγκεκριμένος λες και δεν μιλά ως σύμβουλος ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού αλλά ως νταής. Αντί να μιλά για τη ζωή και την επιβίωση , λέει πως θα πεθάνει και αναφέρεται σε πιθανά σχέδια δολοφονιών»!.