OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Τσαβούσογλου λέει πως η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου απογοήτευσε την… ΕΕ!

07/08/2020 - 11:50
Τσαβούσογλου
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου στην ΕΕ, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από συνάντηση που είχε χθες για τη Λιβύη με τον Μαλτέζο ομόλογό του και τον Ύπατο Αρμοστή της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρει ο «Πολίτης» της Κύπρου, επικαλούμενος το ΚΥΠΕ, ο Τσαβούσογλου είπε ότι άκουσαν εκεί για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο και υποστήριξε ότι με βάση τις συντεταγμένες που είδαν η συμφωνία παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας την οποία είχε ανακοινώσει στα Ηνωμένα Έθνη και επομένως δεν έχει ισχύ.

Στις δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την Μάλτα ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε συγκεκριμένα ότι συναντήθηκε με τον Ζοζέπ Μπορέλ και τον ευχαριστεί για τις προσπάθειές του για εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

«Γνωρίζετε ότι για την μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο έγιναν κάποιες προσπάθειες, τόσο από την Γερμανία, όσο και από την ΕΕ και ιδιαίτερα από τον Ζοζέπ Μπορέλ», είπε ο Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε ότι άλλωστε, η στάση της Τουρκίας σε αυτά τα θέματα είναι γνωστή. Κάνουμε βήματα ως μια χώρα με αυτοπεποίθηση και κάναμε ανασκόπηση όλων αυτών».

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, «ήρθε η είδηση ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με την Αίγυπτο. Και ειδικά από την πλευρά της ΕΕ υπήρξε μεγάλη απογοήτευση. Γι αυτό το θέμα θα προβούμε σε καθαρές δηλώσεις. Άλλωστε το ΥΠΕΞ μας προέβη σε δήλωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι άκουσαν για τη συμφωνία εκεί, πρώτα προέβη σε δήλωση ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου και στη συνέχεια κοίταξαν τις συντεταγμένες που δόθηκαν, ωστόσο ακόμη δεν είδαν το κείμενο της συμφωνίας, ούτε και τον χάρτη.

«Αλλά από αυτές τις συντεταγμένες βλέπουμε εύκολα ότι αυτή η συμφωνία στην οποία αναφέρθηκαν παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα τόσο της Τουρκικής Δημοκρατίας όσο και της Λιβύης. Επομένως μια συμφωνία η οποία παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που είχαμε προηγουμένως δηλώσει στα ΗΕ δεν έχει ισχύ για μας. Και άλλωστε ο λόγος για τον οποίο φτάσαμε εδώ μέχρι σήμερα είναι η προσπάθεια για βήματα της Ελλάδας με τον “Ε/κ τομέα’ να υπογράψουν συμφωνίες και πάλι με χώρες όπως την Αίγυπτο, το Ισραήλ αγνοώντας την Τουρκία», υποστήριξε ο ίδιος.

Κι εμείς, πρόσθεσε, «κάναμε απτά και καθαρά βήματα για να προστατέψουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τ/Κ. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στο πεδίο δράσης όχι μόνο με σεισμικές έρευνες αλλά και με τα γεωτρύπανά μας».

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε και στο τραπέζι και στο πεδίο της δράσης ότι δεν έχει ισχύει. Τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλο τον κόσμο», είπε. Και η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τα δικά της δικαιώματα στην δική της υφαλοκρηπίδα και γύρω από την Κύπρο, καθώς και τα δικαιώματα των Τ/Κ, τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο της δράσης».

«Αυτού του είδους οι συμφωνίες και συνεργασίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από τον δρόμο μας και κανείς δεν μπορεί να σφετεριστεί τα δικαιώματά μας. Εμείς δεν το επιτρέψαμε ποτέ αυτό και δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε.

Πηγή: politis

Tags: ΕΕΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥΤΟΥΡΚΙΑΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Related Posts

Falcon-50
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

24/12/2025 - 19:53
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

24/12/2025 - 15:12
ραντάρ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνετρίβη το τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης κοντά στην Άγκυρα

23/12/2025 - 21:17

Διαβάστε Επίσης

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Η Τουρκία επιστρέφει στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» – Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και τι αλλάζει στην αεροπορική ισχύ

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Top News

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά το reunion του «Πάρα Πέντε»: Η αγάπη σας θα μας ζεσταίνει την καρδιά για άλλα 20 χρόνια

Εριέττα Μανούρη: Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως θα ήθελα παιδιά και άλλες που λέω "τι ωραία που είμαι ανεξάρτητη"

Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν - Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Μπλόκα αγροτών: «Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αποκλεισμοί δρόμων - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert